10 mesebeli hely Magyarországon

..amit csak a beavatottak ismernek.. Jurtában megvetett franciaágy, erdő mélyén lapuló kávézó vagy épp egy olyan enteriőr, amiről eddig azt hitted, csak a Pinteresten létezik. Vigyázat, végtelenül romantikus, csajos kontent következik.

1Noszvaj 981 – kettesben az erdőben, avagy Piroska és a farkas romantikus kiadásban. Miklós és Klári, egy lelkes fiatal pár a Bükk déli lejtőjén egy romos házból álmodott mesebeli mézeskalács-házat, ahová főleg csendre és kandallóban ropogó tűzre vágyó párokat várnak. Elnézve a kunyhót és az ide vezető kedves lépcsősort nem nehéz elképzelni, hogy az ember itt ragad pár napra. Mondjuk hóesésben.

noszv

2A Tihanyi Őslevendulás. A tihanyi Csúcs-hegy oldalában található a mai napig az immár lassan 50 éves őslevendulás, mely június vége felé teljesen lilába öltözteti a hegyet, ezzel földöntúli látványt varázsolva a domboldalra. A látvány lenyűgöző, nem véletlen, hogy sokan járnak ide ilyenkor fényképezkedni, sőt, az esküvő sem ritka.

Untitled-2

3Teázó az erdő mélyén. A sajkodi teaház szintén Tihanyban, az erdő mélyén bújik meg és valószínűleg a Balaton legexkluzívabb kávézója-cukrászdája. Egyrészt csak szombaton és vasárnap van nyitva, másrészt ide főleg gyalogosan, a túrától megszomjazva érkezik az ember. Nem baj, mert a lombos-panorámás teraszon a legfinomabb teákat lehet kortyolgatni a tücsökciripelést hallgatva, legalábbis azoknak, akik teljesítették a kihívást és eltaláltak ide.

teahaz_az_erdo_melyen___tihanyban_001

4Van egy mesebeli falu Tokaj-Hegyalján: Erdőbénye. A völgyben elterülő dombokon boldog a szőlő, megragad a pára és a napsütés, és boldog az is, akit épp arra sodor a sors. És bár az érzés néha amolyan “Isten háta mögötti”, ez rögtön elmúlik, ha betérsz a Gigerlibe, ami bor és gasztrobárnak hirdeti magát, de inkább egy otthonos törzshely, ahol egyszerűen csak jó lenni és nézelődni.

10294282_322869434527314_6203483288442733393_n

5Nomád Hotel Eger mellett, a noszvaji völgyben. Elvarázsolt hely ez, olyan, mintha életre keltek volna a Pinterest country-vintage stílusú lakberendező fotói. Franciaágy a jurtasátorban, csipkével borított fatörzs, az üzemeltető család által felújított antik bútorok és milliónyi szívből jövő kis ötlet. Na meg frissen sült fánk. Ez a Nomád Hotel titka, na meg a család, aminek minden tagja a vendégek kényelméért és otthonosságáért dolgozik.

PicMonkey Collage

6Istvándy Pincészet terasza, Káptalantóti. Szájról szájra járt a híre a Káptalantóti előtti Hegymög dűlőre épült Istvándy Terasznak is, mígnem mostanra egyre többen tudnak róla. Pedig Istvándyék sose hirdettek: a borok, a Badacsony látványa és a háttérben elterülő Balaton, na meg az értő kezeket dicsérő tündéri berendezés így is ide vonzotta a nyugalomra és szépre vágyókat. Vigyázat, nehéz elszabadulni.

istvandy

7Veszprémvölgy. A felújított és rendbe rakott Veszprémvölgy egy mini Ausztria a Séd-patak völgyében a domb oldalában: fehérre meszelt háza, padok, bokrok, virágok, szobrok, felújított romok között visz a 2,3 kilométeres séta. Közben könnyű belebotlani a Fricska Bisztróbavagy a Hotel Historia Malomkertbe is, sőt, muszáj!

veszprem

8Rosinante Szálloda, Szentendrei-sziget, Szigetmonostor. Ha Budapestről indulva keressük a legközelebbi tündéri szállodát, a Rosinante biztosan az első találatok között lesz. A szó minden értelmében egy nyugodt sziget, ahol van minden: medence, finom ételek, csodás helyszín és otthonos berendezés.

rosinante

9Almagyar Érseki Szőlőbirtok, Noszvaj. Képzeld el, hogy a franciaágyból egyenesen a szőlőföldekre látsz, de nem az ablakon, mert a szoba egyik oldala teljesen felnyitható. Ennél közelebb talán csak sátorozáskor lehet az ember a természethez, de azért a kandalló, a kis fürdőszoba és friss ágynemű olyan luxusok, amit az ember szívesen megenged magának.

almagyar

10Káli Art Inn. Szerintünk a köveskáli panzió-szálloda az ország legszebb helyei közé tartozik, arról nem is beszélve, hogy kilépve a Káli-medence csodáit találja az ember. Virágok, régi falak, válogatott berendezés és álmodozásra csábító helyek mindenhol.

kaliartinn

Forrás: tizdolog.hu

You may also like...