5 rituálé, hogy kiűzzük otthonunkból a negatív energiákat

A lakásunk az a hely, ahol az életünk legtöbb idejét töltjük, ezért nagyon fontos, hogy kellemes, meleg környezetben tudjunk létezni, ezt az energiák áramlásai is nagyban befolyásolják.

tuz

 

Nap mint nap kapcsolatban vagyunk az otthonunkban lévő energiákkal, és ha a negatív energiák lakásunkban maradnak kihatnak ránk is, sőt egészségügyi problémát is okozhatnak. A lakásban felgyülemlett negatív energiákgondot okozhatnak a párkapcsolatban, alvásban, krónikus betegségekhez és depresszióhoz vezethetnek, sőt akár pénzügyi, szakmai gondokat is maguk után vonzhatnak.

A legtöbb lakást nem tisztítják meg a negatív energiáktól, így azok évek alatt felgyülemlenek, akár az előző lakók energiái is egy helységben “ragadhatnak”. A fizikai tisztítást hetente elvégezzük, de figyelünk egyáltalán az környezetünk spirituális tisztítására?

Íme öt rituálé, amivel megszabadulhatunk lakásunk negatív energiáitól:

1. Alakítsunk ki egy kis szentélyt

A lakás egyik sarkában hozzunk létre egy kis szenthelyet, gyakorlatilag bármivel berendezhetjük ez a részt, lehetnek vallási jelképek, vagy olyan dolgok, amelyek nagyon fontosak számunkra. Itt imádkozhatunk, egy kicsit megnyugodhatunk, ha egy fáradt nap után hazatérünk a munkából. Kiadhatjuk azokat a negatív energiákat, amelyek egy idő után felhalmozódnak bennünk.

2. Oldjuk meg a konfliktusokat, helyezzük előtérbe a szeretetet

Egy hosszantartó, megoldatlan konfliktushelyzet sok kárt idézhet elő egy családi fészekben. Minél több konfliktus, veszekedés fordul elő az otthonunkba, annál jobban nő a feszültség, a negatív energiaszint. Próbáljuk rendezni ezeket a nézeteltéréseket, a humor sokat segít, a megbocsátás és a megértés is.

3. Gyújtsunk füstölőt

A kellemes illatok, egy csepp illóolaj, aromaterápia, vagy egy egyszerű füstölő is sokat segít, hogy egy hideg, rossz hangulatú lakásból egy kellemesebb, elviselhetőbb otthon szülessen.

4. Kevesebb elektronikai eszköz legyen a lakásban

A számítógépek, televíziók, mobiltelefonok mára már a háztartásokban is egyre jobban elszaporodnak, ez pedig azért lehet probléma, mert ezek a készülékek folyamatosan mágneses mezőket hoznak létre a lakásokban, amely a szervezet számára káros is lehet. Tévézzünk kevesebbet, vagy pihenés közben kapcsoljuk ki telefonunkat.

5. Gyújtsunk gyertyákat

Főként télen nagyon jót tesz, ha meggyújtunk egy-két gyertyát, ez is a melegség érzetét fogja erősíteni bennünk és szeretteinkben.

 

Irta: Neptunusz

You may also like...