9 sorsdöntő életlecke, amit az emberek túl későn tanulnak meg

Mielőtt odáig jutsz, hogy megkérdezd magadat: “Hogyan lett ilyen gyorsan túl késő?” – szánj időt magadra. Szánj időt arra, hogy megvalósítsd amit akarsz, és amire szükséged van. Szánj időt a kockáztatásra. Szeretni, nevetni, sikereket elérni, sírni és megbocsátani időbe telik. Az élet sokkal rövidebb annál, mint ahogy most tűnik.

9-dolog-az-elet-kapcsan

9 dolog, amit érdemes megismerned, mielőtt túl késő lenne

1. Ez a pillanat az életed

Az élet nem csak születésből és halálból áll. Az életedet ez a pillanat, ez a lélegzet jelenti. A jelen – az itt és a most – a minden.

Ezért kell átélned minden pillanatot egészen, kedvességben, békében, félelem nélkül, bánkódás nélkül. És tedd meg a tőled telhető legjobbat, mert csak ez számít a világ számára, magadat is beleértve.

2. Az életed ideje nem túl hosszú

Ez a te életed, és neked kell harcolni érte. Küzdj azért, ami a helyes. Harcolj azért, amiben hiszel. Küzdj azért, ami fontos a számodra. Ismerd fel, hogy szerencsés vagy, mert még mindig van esélyed.

Tehát állj meg egy pillanatra és gondolkodj. Bármit is kell tenned, kezdd el már ma. A holnapig már csak ennyi időd van.

3. A ma meghozott áldozatokért a jövő osztalékot fizet

Amikor egy nehezen elérhető álmot akarsz megvalósítani – diplomát szerezni, céget építeni, vagy bármilyen más nagy célod van, amihez idő és kitartás kell – kérdezd meg magadtól:

“Hajlandó vagyok rászánni erre néhány évet az életemből, hogy aztán úgy töltsem a többi időt, amiről mások csak álmodoznak?”

4. Ha késlekedsz, a tegnap rabszolgája leszel

De ha proaktív vagy, az olyan, mintha egy nehéz kő (a “tegnap“) esne le a szívedről. Szóval cselekedj most és a jövőbeli éned megköszöni majd.

Hidd el: holnap akkor leszel boldog, ha már ma elkezdesz boldognak lenni.

5. A hibák csak leckék

A jó dolgok azokhoz jönnek, akik annak ellenére, hogy már hibáztak és csalódtak, még mindig hisznek. Ezért soha ne bánj meg semmit, amit az életedben történt.

A múltat nem változtathatod meg. Nem tudod visszavonni, vagy semmissé tenni. Ezért úgy nézd az egészet, mint tanulságot és gyakorolj megbocsátást másokkal és magaddal szemben is.

6. Te magad vagy a legfontosabb kapcsolatod

A boldogság az, amikor jól érezheted magadat a bőrödben anélkül, hogy bárki más jóváhagyását kellene kérned. Ezért először önmagaddal kell egészséges kapcsolatot ápolnod, hogy másokkal is egészséges kapcsolatot építhess.

Saját magadat is el kell fogadnod, bíznod kell magadban, és mások szemében is bizalomra találsz.

7. Ne az emberek szavainak, hanem a tetteiknek higgy

Össze fog sodorni az élet olyan emberekkel, akik a megfelelő szavakat mondják neked a megfelelő időben, ám a végén a tetteiket nem igazítják a szavaikhoz.

Tehát, arra figyelj, amit az emberek tesznek. Ezek mindent elárulnak róluk, amit tudnod kell.

8. A kis dolgok is jobbá teszik a világot

Mosolyogj másokra. Mosolyogj azokra, akik mögött nehéz nap áll. Légy kedves hozzájuk. A kedvesség az egyetlen olyan befektetés, ami soha el nem múlik.

Még ha egy mosoly nem is sok, de sokszor ment életeket. Azokét, akik úgy érzik, semmit sem érnek. Ahol van egy ember, ott van lehetőség a kedvességre is.

9. Minden csodás élet mögött ott a fájdalom is

Mész és elesel. Nem akarsz hibázni, mégsem sikerül. De ha erős a szíved és kitartasz – akkor élni tudsz és tanulni. Esendő ember vagy, nem vagy tökéletes. Megsebesülhetsz.

Gondolj bele, hogy milyen felbecsülhetetlen ajándék az, hogy pont ezek a tapasztalatok miatt növekedhetsz, lélegezhetsz, gondolkodhatsz, küzdhetsz azért, amit szeretsz.

Igen, néha az út mellett szívfájdalom vár, de ezt az árat meg kell fizetni a szeretet és a mérhetetlen öröm pillanataiért. Ezért soha nem szabad megállni. Előre kell lépni akkor is, ha fáj, nincs más dolgod, mint hagyd, hogy a belső erőd hajtson.

Sok sikert és sok boldogságot!

Ha pedig értékes volt az írás, oszd meg másokkal is.

 

Rácz Akácosi Attila

motivator.ma

You may also like...