Aki pénzt kér ezoterikus szolgáltatásért az csaló!!

Tegyük már rendbe egyszer és mindenkorra.
Előre szólok, hogy erős lesz, de aki ismer nem lepődik meg, a többiek meg nézzék a Micimackót..
Az itt leírtak egy része már kikerült a weboldalamra, de ott a “szaftosabb” részeket kihagytam.

Sokan mondják, hogy ezoterikus szolgáltatásért pénzt kérni bűn.
Hogy is szoktak szólni ezek a mondatok? :

1. Aki pénzt kér egy képességért az csaló!

— Bár lenne képességük az ilyen embereknek hogy ezzel foglalkozzanak hivatás szerűen… Csináld ingyen, főállásban, mert annyi ember igényli a segítséged, hogy másra nincs időd, fizesd a számláid, élj meg, ne kerülj a híd alá…
Utána mehetsz lecsalózni bárkit aki szivvel, lélekkel az emberekért van.
De amíg nem jártad végig az utat én a helyedben MÉLYEN HALLGATNÉK.
Lehet hogy egyszer egy ilyen “csaló” segítségére lesz szükséged…

Arról nem beszélve, hogy aki a képességért pénzt kér az “csaló”??
Magyarázza már ezt el nekem valaki….
SZERINTEM ugyanis az is egy képesség hogy ha kilukad a cipőm talpa valaki képes rá, hogy megjavítsa, mivel én nem vagyok rá képes… Akkor az is képesség…
Nahát!!! Akkor fújjj csaló cipészek, hogy mertek pénzt kérni a munkátorkért?!
(elnézést a cipészektől ez a példa jutott eszembe)

2. Szolgáltatások amikért fizetni kell?

— Sokan felháborodtok, hogy miért kerül pénzbe ez a szolgáltatás.
Nos kedves betérő a válasz egyszerű: nekünk ez a munkánk, a hivatásunk és bennünket sem tart el az állam, számlákat nekünk is fizetni kell. A fodrásznál is fizetni kell az alapanyagot, a Rád fordított idejét és a szakértelmét. Itt sincsen máshogyan.

3. A valódi tudást nem lehet megvenni és nem váltható pénzre!!! – mondjátok sokan.

— És bizony igazatok van!!! A valódi tudást , fejlődést nem tudod pénzért megvenni. Tévedés ne essék, NEM a tudást “veszed meg”…. Mivel nekem ez a hivatásom főállásban, és az állam (tudom hihetetlen) még engem sem tart el…. Így a Rád fordított időmet és a tudásomat “veszed meg” amit át tudok adni Neked, de megtanulni nem tudom helyetted…. A tudás pedig akkor és CSAK AKKOR lesz a Tied, ha megértetted, megtanultad és alkalmazod. EZÉRT nem lehet a tudást “megvenni”.

Fogjuk már fel egyszer és mindenkorra, hogy MINDENKINEK joga van fizetséget kérni a munkájáért. Ez alól nincs kivétel!!
Csalók, kóklerek pedig mindig is lesznek, de azért most hallgassátok meg a másik oldal véleményét is ha valóban kiváncsiak vagytok az igazságra…

Csalók, kóklerek MINDIG MINDEN szakmában vannak és lesznek.
Nem a fizetségen múlik…
Jómagam rengeteg olyan ezoterikus szolgáltatóról tudok akiket inkább elküldenék birkapásztornak, vagy a teszkóba pénztárosnak mert kb annyi közük van az ezotériához mint nekem az ejtőernyős ugrásokhoz (kb pont semmi).

Sajnos időnként akad olyan ügyfél is akik sértettségükben lehülyéznek bennünket és szaladnak rossz hírünket kelteni, csak azért mert megmondtuk nekik az IGAZSÁGOT. És ugye a rossz hírek, pletykák mindig érdekesebbek, könnyebben hihetőek…
Ez egy ilyen világ, egy ilyen szakma, ezt nekünk kell tudni kezelni, nincs is ezzel gond.

De nézzük más oldalról is:
Nálam napi szinten 20-30 ember “áll sorban”, hogy
“csak 5percet, 20percet szánjak rá”.
Tudjuk jól, az 5perc minimum 25, a 20perc pedig minimum 1óra…
Namost számoljuk csak ki:
Oké.. nem kérek pénzt, de segítek mindenkinek… A számlákat ki fogja fizetni helyettem?
Vagy majd Isten kifizeti a számláimat?? Ugye ezt ti sem gondoljátok komolyan…

Másik lehetőség:
Elmegyek szépen napi 8-10órában dolgozni, csak hogy ne zavarjon benneteket hogy ezoterikus szolgáltatásért kérek pénzt..
Dolgozom reggel 8tól mondjuk délután 4ig. 5re hazaérek, kifújom magam, eszem valamit már 6óra.
Azt mondjátok még csak 6óra van… És mi van akkor ha én a családommal szeretnék már foglalkozni este 6után???
Erre gondolt már valaha valamelyik fröcsögő szentfazék???

És mit mondok azoknak az embereknek akik az én tudásomban, képességeimben látják a reményt, hogy életük problémái megoldódnak??
Bocs most fáradt vagyok.. bocs reggel 8tól délután 4ig dolgozom utána már a családommal foglalkoznék?? stb.

Hogy miért született ez az írás?
Jelen pillanatban éppen a minden “fórumon” megállapított kényszerpihenőmet töltöm végkimerültség miatt.. ami azért következett be mert kb napi 16!!!órát foglalkoztam az emberekkel akiknek segítségre van szükségük.
Félretéve a saját életem, egészségem és minden személyes igényemet.
Most hogy ennek következtében ágyba vagyok parancsolva néhány napra, és örülhetek ha csak néhány nap lesz belőle…. MOST van időm ilyesmire is.

Felháborító az a sok rosszindulatú, irigy, korlátolt fröcsögés amit ti emberek műveltek..
És mi vagyunk a rosszak, mert pénzt merünk kérni a munkánkért… Nem tudom ti mit szólnátok ha úton útfélen azt kiabálnák rátok, hogy merészeltek fizetést kérni hó végén az elvégzett munkátokért.
Hogy az nem ugyanaz?? Na itt van a probléma: pontosan ugyanaz!

Ha valaki dolgozik, idejét, tudását, energiáját adja valakinek aki nem a családtagja, azért igenis jár fizetség.
EZ az Univerzum Törvénye!

Én és még jó néhány kollegám, a szívünket , lelkünket kitesszük, hogy segítsünk az embereken és ti pedig a sárga földig lehordtok bennünket mindennek.
Egy pillanatra képzeljétek már a helyünkbe magatokat, figyelembe véve a fenntebb leírtakat.
Szerintetek ez mennyire esik jól nekünk?

Jajj igen és persze Jézus….. Jézus téma ki ne maradjon!! Jézus ingyen gyógyított igen igen tudjuk….

nézzük akkor, ezt a részt ugyan nem én írtam de a napnál is világosabban összegezte Dunvalo Melchindek:

“MIT TENNE JÉZUS?
Aztán Jézus jutott eszembe. Ha most élne, ugyanúgy hirdetné az igét mint 2000 évvel ezelőtt? És azonnal láttam a választ, hogy nem. Kezdésnek csak annyit, hogy manapság ezrek vagy akár csak néhány száz ember csoportosulása nagyvárosokban törvényellenes. Ha ezzel próbálkozna, Jézust azon nyomban letartóztatnák és megbüntetnék. És ha nem hagyna fel ezzel, börtönbe zárnák. Ahhoz, hogy legálisan nagy tömegeket gyűjtsön össze, menedzsereket kéne felvennie, akik intéznék a gyülekezési joggal kapcsolatos engedélyeket, az esemény helyszínéül szolgáló helyszínek bérleti szerződéseit, ami nagyon költséges. Ha más országokba is el akarna látogatni, útlevélre és repülőjegyre volna szüksége.

Más szavakkal, ha Jézus tanítói tevékenységét 21. századi törvények szerint végezné, ő is szembesülne ugyanazzal a „pénz” kérdéssel, amivel napjaink spirituális vezetői szembesülnek. Így aztán egyszerű és gyakorlatias okokból, a spirituális tanítóknak igenis kell kérniük bizonyos összeget vagy kell találniuk valakit, aki fizeti a felmerülő költségeket. Bárhogy is legyen, a költségek az élet részei.

Az első „valóság”, amivel szembesülnöm kellett, az a tagadhatatlan tény volt, hogy ha egy tető alatt akarok összehozni egy száz főből álló tömeget, akkor fizetnem kell a helyért. Semmi pénzem nem volt, így hogy tudtam volna kifizetni a hely bérleti díját? A fájdalmas felismerés az volt, hogy valamit fel kell hogy számoljak, máskülönben el sem fogom tudni kezdeni a tanítást.

Minél jobban tudatára ébredtem, hogy mennyibe kerül összehozni egy szemináriumot – telefonköltségek, postai díjak, elektronikai és audio-vizuális berendezések, kihangosító rendszerek, repülőjegyek a különböző helyszínekre, és így tovább -, annál világosabb lett, hogy a tanítás pénzbe kerül, akár tetszik, akár nem.

Ezen felül pedig, ha egy spirituális tanító az egész életét a tudás átadásának akarja szentelni – ahogy én is felkérést kaptam erre – még elegendő anyagi forrás kell hogy maradjon arra, hogy az ember a legalapvetőbb szükségleteit kielégíthesse – lakásbérlet, étel, stb. Mindezen elveket megfontolás tárgyává tettem és arra a felismerésre jutottam, hogy a szufik által említett ellenszolgáltatás igenis jogos.

Vannak olyan spirituális szervezetek is, amelyek azt várják tőlünk, hogy minden anyagi javunkat adjuk át nekik még mielőtt tanítani kezdenének és olyanok is, melyek olyan magas összeget kérnek a tanításért cserébe, amit csak néhányan képesek megfizetni. Az egyik — a nevét nem adom meg – arra kérte a tanulókat, hogy több mint 100 000 dollárt fizessenek be az információért cserébe. Ezek teljesen szélsőséges példák, és hitem szerint egytől egyig tévúton járnak. Becstelenség, amit tesznek.

 
INGYEN ÁTADÁS
Aztán amikor elkezdtem a tulajdonképpeni tanítást, rájöttem, hogy bármilyen árat is határozok meg egy kurzus vagy tanfolyam kapcsán, az így is túl sok lesz egyesek számára. Vannak olyan szegénységben élők – leginkább a külföldről beszélek (USA-n kívül – a ford.) -, akik számára még a legjutányosabb ár is túl magas.

Az első megoldás, amit erre a problémára találtam az volt, hogy ingyen előadásokat tartottam azoknak, akik azt nem tudnák megfizetni.

És ez volt az a pont, amikor közvetlenül kezdtem megtapasztalni a szufi felfogás igazságtartalmát, hogy sohase adjak át tudást ellenszolgáltatás nélkül. Igazából soha nem értettem, hogy a szufik miért hittek ebben, de a válasz épp a szemem előtt bontakozott ki.

Egyik előadás követte a másikat és én ingyen oktattam azokat, akik azt állították, hogy másként nem tudnának részt venni. És az volt a tapasztalatom, hogy pont ezek az emberek – akik ingyen vehettek részt az órákon – voltak azok, akik soha nem fogták fel a tanítások lényegét. Még azt is megfigyeltem, hogy ha valaki kifizette az előadás díját egy másik személy helyett, ugyanez volt a helyzet. Az „ingyenes” tanulók voltak azok, akik általában későn érkeztek és leléptek az előadás felénél. Ők voltak, akik elaludtak óra közben vagy végig beszélgettek alatta. És ami még fontosabb, ők voltak azok, akik nem gyakorolták a meditációt, miután végetért a kurzus. A szufi okfejtés, hogy miért nem adunk át tudást ellenszolgáltatás nélkül, a napnál is világosabb volt.”

Zárszóként pedig csak ismételni tudom magam:
Fogjuk már fel egyszer és mindenkorra, hogy MINDENKINEK joga van fizetséget kérni a munkájáért.
Ez alól nincs kivétel, bármi is legyen a munkája!!
Aki ezt a leírtak tükrében nem képes felfogni, megérteni azzal már nincs is mit tenni.
Majd megtapasztalja a saját bőrén egy inkarnációjában amit most másoknak okoz a szitkozódásával, rosszindulatával..

írta: Selina Nut

www.selinanut.hu

You may also like...