Amulettek titkai – Egyiptomi szimbólumok

Az amulettekről már sokan hallottuk, hogy  páratlan erővel rendelkező tárgyak melyek segítő támogató erőket közvetítenek tulajdonosuknak.

Ha azt szeretnénk, hogy amulettünk igazán a sajátunk legyen és támogasson bennünket, amikor megvettük az amulettet, rakjuk néhány órára tengeri sóba, majd vízzel alaposan mossuk le, ezután pedig egész napra rakjuk ki a napfényre .A tisztítás után napokig viseljük testünkön, nyakunkban hogy a tárgy átvegye testünk rezgéseit, energiáit

ÍZISZ AMULETT JELENTÉSE: SZERETET, SZÜLETÉS, CSALÁD

isis

Íziszt a termékenység, a szülés, az anyaság, a nőiesség, a sors, a hitvesi hűség, a testvéri szeretet, a víz, a

tenger, a hajózás, és a mágia istennőjeként tisztelték. Talizmánként viselve, segít a családi összetartásban, védi az anyákat és a gyermekeket.

 

 

 

UREUSZ KÍGYÓ AMULETT JELENTÉSE: BÖLCSESSÉG, TUDÁS, HATALOM

ureus

 

Az Ureusz a napisten védelmezője. Pozitív védelmező jellege miatt királyi jelvénnyé is vált, és szerepelt a fáraók fej és melldíszein. A tudás szimbóluma melyet viselőjére is átruház. Segít önmagunk megismerésében, lelkiismeretünk tisztántartásában. A halhatatlanság és az újjászületés jelképe.

 

 

 

HÓRUSZ SZEME AMULETT JELENTÉSE: SEBEZHETETLENSÉG, EGÉSZSÉG,TISZTÁNLÁTÁS,VÉDELEM

P9270001

 

Hórusz szeme, melyet Hórusz a Széth-tel vívott küzdelem során elveszített. Thot isten azonban visszaadta neki. Ez lett más néven az Udzsat szem. Az amulett feladata, a rontás elhárítása, a szemmel verés visszafordítása. Sebezhetetlenséget biztosít. Véd a betegségektől, segít kigyógyulni belőlük. Az Udzsat szemet ábrázoló gyűrű, az istenekhez kapcsolja viselőjét.

 

 

 

SZKARABEUSZ AMULETT JELENTÉSE: ÉLETERŐ,EGÉSZSÉG, HOSSZÚ ÉLET

SCARA

A szkarabeusz egyiptomi szent állat. Az amulett egyaránt védte az élőket és a holtakat. Az egyiptomi hit szerint megőrzi az életerőt. Viselőjétől távol tartja a betegségeket, és meghosszabbítja az életet. Az erő és az örök élet jelképe. A harcosok gyűrűként viselték, hogy erőt és egészséget nyerjenek.

 

 

 

 

ANKH AMULETT JELENTÉSE: ENERGIA, ERŐ, ÖRÖK ÉLET

ankh1

Az ankh az élet kulcsa. A fáraók a tudás, a hatalom és az örök élet jelképeként viselték. Az ankh viselése fokozza az életerőt, energiát. Távol tartja a betegséget, elűzi a démonokat, megtöri a rontást. Hosszú és boldog életet biztosít viselőjének.

 

 

 

OZIRISZ AMULETT JELENTÉSE: BÖLCSESSÉG, ÖNBECSÜLÉS, TEKINTÉLY

b67aaeab7ed301346b5752e8a573deb0

Ozirisz az egyiptomi hitvilág legfontosabb uralkodója. Ő vezette be a kultúrát, és a civilizációt. A termékenység, és az alvilág uralkodója. Ő a termékenység megszemélyesítője. Bölcsességet, önbecsülést, és tekintélyt ad viselőjének. Kiteljesíti a belső gazdagságot és erőt.

 

 

 

ANUBISZ AMULETT JELENTÉSE: BŰVÖS, VÉDELMI EREKLYE

AmulettANUBIS1

Anubisz a holtak birodalmának egyik istene. Ő őrzi a túlvilág kapuját, fogadja az elhunytakat, és lelküket elkíséri az alvilágba. A túlvilág egyik bírája, az utak megnyitója. Viselőjének segít egy új élet kezdetén.

 

FÁRAÓ AMULETT JELENTÉSE: OLTALMAZÁS, MOTIVÁCIÓ, SZERENCSE

A fáraó szó nagyhatalmú embert jelent. Az ókori Egyiptomban istenként tisztelték őket. A fáraó amulett oltalmaz, és szerencsét hoz viselőjének. Motivál és segíti az akarat teljesülését, igazságot szolgáltat.

 

ROSETTE-I KŐ AMULETT JELENTÉSE: KIFEJEZŐKÉPESSÉG, REJTÉLYEK

A rosette-i kő segítségével fejtették meg  a hieroglif írást. Viselőjének segít a kulturális különbségek legyőzésében. Jó kifejező –képességet kölcsönöz. Segíti tulajdonosát az őt körülvevő rejtélyek és titkok megfejtésében.

SÓLYOM AMULETT JELENTÉSE: TÖREKVÉS, GYŐZELEM, IHLET

A sólyom Egyiptom legfontosabb jelképe. A neve Hórusz, a fáraók őre, az égbolt és a fény istene.  Az őt jelképező amulett, viselőjének ihletet ad, segíti leküzdeni ellenségeit, vagy akár saját félelmeit. Törekvővé tesz, hozzásegít a szabadsághoz.

 

USÉBTI AMULETT JELENTÉSE: LÉLEK, MUNKA

Az usébti a mágikus beállítottságú egyiptomi hitvilág jellegzetessége. Ez egy múmia varázsszobrocska. Tulajdonosának nevét viseli a túlvilágon is. Viselőjét segíti a mindennapi munkában, és a szervezésben. Könnyebbé teszi a lelki terhek elviselését.

 

You may also like...