Az állatok energiái – Védelmező állatok – Szimbólumok

Vajon miért vonzódsz egy-egy állathoz, és veszed magad körül őt ábrázoló tárgyakkal? Segítenek neked? És annak mi a jelentősége, hogy báránykás a pizsamád, vagy hogy lovak ,,száguldanak” a noteszodon?

Nézd meg! Észre fogod venni, hogy mindenki magában hordozza az általa kedvelt állat legfőbb jellemvonásait. Például az elkötelezett kutyaimádók általában hűségesek és megbízhatóak. A macskapártiak meg ugyanolyan különcök és öntörvényűek, mint doromboló barátjuk.
Így van ez a többi állattal is.

,,Kedvenceinkkel lelki rokonságban állunk, tulajdonságaikkal, képességeikkel mi is rendelkezünk” – állítja Jeanne Ruland sámán, aki szerint az állatok tulajdonképpen a bennünk lévő energiák megjelenési formái. – Ha velük vagy az őket jelképező tárgyakkal körülvesszük magunkat, pontos képet festünk arról, hogy milyen erők munkálkodnak bennünk.”
Vess csak egy pillantást kolléganőd asztalára, vagy tudd meg, mi új szerelmed kedvenc négylábúja, és máris értékes információkhoz juthatsz mindkettejükről.

Az állatszimbólumok nemcsak általánosságban árulkodnak rólad. Akkor is érdemes felfigyelni a jelenlétükre, ha egy előtted álló problémával képtelen vagy megbirkózni. A környezetedben többször is fel fog bukkanni egy bizonyos állat, ami megmutatja a megoldás kulcsát. Ő az a segítő, aki csak a benned kialakult energiablokk esetén jelenik meg, hogy kölcsönadja erejét. Ideiglenesen szegődik társaddá, amíg meg nem oldod az adott helyzetet. Bármilyen formában megjelenhet: kiszúrhatod egy könyv borítóján, hatást gyakorolhat rád egy bolt kirakatában figuraként, meglátogathat álmaidban, kaphatod ajándékba is, mondjuk kabalaként.

Az is előfordulhat, hogy odaszalad az utcán hozzád egy kutyus, vagy az országúton áthalad előtted egy süni. Ha üzenete van számodra, fel fogja hívni magára a figyelmedet. A megoldást, pedig jellemző tulajdonságaival mutatja meg. Kikövetkeztetheted belőle, milyen viselkedésre, hozzáállásra van szükség az aktuális problémád rendezéséhez. (Lásd: Mire tanít?)

Amíg túl nem jutsz a nehézségen, készíthetsz amulettet is, hogy emlékeztessen a megfelelő állat energiájával való kapcsolatra. Például egy túl szigorú főnök esetén kitehetsz egy majomszimbólumot a munkahelyeden, hogy a felettesed megenyhüljön veled szemben.

 

Bagoly:  tisztánlátás, ösztönös megérzés, intuíció, bölcsesség

A baglyok minden méretben léteznek, a miniatűrtől aki a kaktuszban él a sivatagban, a nagy fülesbagolyig. A teljesen kifejlett fülesbagoly igen inspiráló teremtmény. Karmai szőrösek és hasonlóak egy hegyi oroszlán kölyök kis mancsaihoz. Ragadozók, mely azt jelenti képzett harcosok, ha kihívással találják magukat szembe, vagy fenyegetve érzik magukat. Gyakran azonosítják mint éjjeli sast. A bagoly otthon van éjszaka. Minden helyzetben és pillanatban nagyon figyel. Ragadozó látása van, ami azt jelenti, hogy tökéletesen látja azt amit néz. Kiváló megérző képessége van: médiumok és tisztánlátók toteme. Van bátorsága, hogy hallgasson ösztöneire. A bagoly totem magába foglalja a maszkok mögé látást, gyors és csendes mozgást, éleslátást, a titkok és előjelek küldönce, alakváltó, kapcsolat a sötéttel, a láthatatlan világ és a fény világa, együttélés az árnyékos énünkkel, holdenergia, szabadság.

 

Bárány:

Ha a kedvenced: Jámbor, empatikus személyiség vagy. Idealista, aki hisz az álmaiban, művészi készségeit felhasználva, pedig láthatóvá teszi az élet szépségét. Rendíthetetlenül optimista a hozzáállásod, képes vagy bárkiben reményt kelteni.
Mire tanít? Lépj a béke útjára, tanulj meg hinni a jóban. A szívedre hallgass.
És soha ne add fel az álmaidat!

 

Bölény:  szentség, élet, jólét

A bölény számos törzsnek a bőség szimbóluma: húsa táplálja az embereket, bőre ruházkodásra használható, csontja és az ín túlélő eszközök lehetnek, patáit enyvvé alakíthatják. A Lakota tradíció szerint, Fehér Bölény Borjú Nő adta a Szent Pipát, ígéretet téve, hogy a bőség oly soká tart, ahogy ők imádkoznak a Nagy Szellemhez és tisztelik rokonaikat, mindent, a természet összes teremtményét. A bölény totem jelképez egy fajta tiszteletet, hódolatot vagy sajátos szeretet minden iránt amit a Földanya megadott gyermekeinek. Ismert még úgyis, hogy ez a bőség ajándék, mikor minden kapcsolat szentként tisztelt, és mikor hála a teremtés összes élőlényére kiterjedt. A bölény jel egy pillanat hogy újra rátalálj az élet értelmére és a béke értékére, hogy becsüld meg azokat az ajándékokat amiket már megkaptál, felismerd és tiszteld a szentséget minden ösvényen, még ha azok különböznek a tiedtől.

A tett és az ima ötvözése a bőség elérése érdekében.

Akinek erőállata a bölény, annak keresnie kell a bőség és növekedés lehetőségét, de újra és újra fel kell tennie magának a kérdést: kifejezi-e a tiszteletét önmaga és mások erőfeszítései előtt? Megbecsüli-e azt, amije már van? Soha nem szabad elfelejteni, hogy a bőség azonnal leáll, ha az ember elmulasztja megbecsülni azt, amit már megkapott.

Delfin:

Ha a kedvenced: A gyönyörű, pompás és ügyes delfin számos üzenetet hordoz a kétlábúnak. Noha emlős, otthona a tenger és mestere a légzésirányítás művészetének. Mióta a víz minden élet jelképe – a teremtésé, szenvedélyé és a szexualitásé is – a delfinek elhozzák a tanításokat az élet vizeiből. Játékos teremtmények, a delfinek régóta szórakoztatják az embert vidám bohóckodásukkal. A delfinek kommunikációjának tanulmányozása nagyszerű feladat az ember számára. Mint az állatoknál, a delfinek fejlett, letisztult hangjelekkel figyelmeztetik egymást a közelgő veszélyre. Néhányan úgy hiszik, ez az állat figyelmezteti az embert a veszélyre, ha megbontotta a természetes világ egyensúlyát. A delfinekkel úszás erőteljes tapasztalat számos ember számára és ahogy kapcsolatba lépnek ezekkel a játékos lényekkel, nem tudnak segíteni, de érzik amit mond. A delfin emlékeztet minket, hogy a játék ideje döntő elem az egyensúly útján. A vízben gyorsan és büszkeséggel mozog. Elmeséli, hogy hogyan mozogjunk az élet apályaival és dagályaival, és ne keressünk falakat, hogy áttörjük, ne harcoljunk olyan dolgokért ami nem vezet semmire. A delfin totem változás, bölcsesség, egyensúly, harmónia, társalgási képességek, szabadság, bizalom, a ritmus erejének megértése az életedben, a lélegzet használata, hogy elengedd az intenzív érzelmeket, a víz ereje.
Békét, harmóniát, gondoskodást és örömöt szimbolizál. Jellemző rád a játékosság, az életvidámság. Mindent megteszel, ami erődből telik, ha valaki bajban van.
Mire tanít? Légy játékosabb és kommunikatívabb a környezeteddel. Meg kell tanulnod a könnyedséget! De ne akarj többet felfedezni valamiben, mint amennyi tényleg benne van!

 

 

Elefánt:

Ha a kedvenced: Stabilitást és rendkívüli érzékenységet, a másikra való odafigyelést jelképez egyszerre. Szociális érzékednek köszönhetően védelmet, figyelmet és támogatást nyújtasz a körülötted lévőknek. Képes vagy a feltétel nélküli szeretetre.
Mire tanít? Erőt, kitartást és türelmet kölcsönöz, ezáltal sikeresen meg tudod oldani a feladataidat. Békeszeretetre, önuralomra, visszafogottságra figyelmeztet, és arra, hogy ne légy haragtartó.

 

 

Farkas:

hűség, állhatatosság, siker

A farkasokat az indiánok már régóta tanítóként és úttörőként tisztelik. A farkasok a végsőkig kitartanak társaik mellett és családszeretők, miközben megőrzik függetlenségüket. A csillagokban a farkast a Kutya, a Sirius képviseli, számos bennszülött törzs az Ősök otthonának gondolja. A farkasok talán a legfélreértettebbek a vadállatok közül. A történetek a hidegvérű gyilkosokban bővelkednek, ennek ellenére barátságosak, társas lények és intelligensek. Igazi szabad szellemek, még ha csapatuk elég rendszerezett. Általában kerülik a harcot. Hagyományosan, ha valaki a farkas totemmel él, biztos magában és jól kommunikál szóban és mozgással egyaránt. Gyakran találnak új megoldásokat egyes problémára, miközben megőrzik a stabilitást. A farkas gyógyszer képessé tesz méltósággal és bátorsággal szembenézni valakinek a ciklusának lejártával, halál és újjászületés, Szellem tanításai, vezetés az álmokban és a meditációkban, kapcsolatban áll az intelligenciával, társasági és családi értékek, túljárni az ellenség eszén, képesség hogy láthatatlanul járjunk, cselekvőkészség, képesség hogy megvédjük önmagunkat és a családot.

 

Ha eléri a farkas a területünket, akkor felkészít arra, hogy rátérjünk a holdfény ezüstös ösvényére, bízzunk belsõ irányításunkban. Bevezet a rituáléba, amely segítségével a bennünk lakozó erõnkkel, a magasabb rendû önvalónkkal kerülhetünk kapcsolatba.

Lelki vezetőként biztos ösztönnel, finom érzékekkel, saját erőnkbe vetett bizalommal, belső rejtettséggel és melegséggel lát el bennünket. Megtanít alkalmazkodni a körülményekhez úgy, hogy közben mégis saját látomásunkat követjük. Megmutatja, hogyan alkossunk bensőnkből kiindulva, és hogyan helyezzük át ötleteinket és kívánságainkat a realitások talajára. Megtanuljuk tőle, hogyan fogadjuk be az üzeneteket bensőnkbe, majd hogyan kövessük őket.

Elvezet oda, ahol gyógyulásra szorulunk, és számos lehetőséget ismer az erő megőrzésére és átadására, éppen a nehéz időkben. Azt is megmutatja, hogyan aktiválhatjuk öngyógyító mechanizmusunkat. A falka meglátogat, és segít megszabadulni a kötöttségektől, démoni erőktől és a múltunkból származó negatív hatásoktól. Végül elvezet a bennünk lévő teljességhez és gazdagsághoz.

Pozitív oldal

Pozitív oldalát tekintve a farkas társas lény, aki magasan fejlett, gazdag kommunikációs rendszerrel, kialakult mimikával és széles hangskálával rendelkezik. Ezért megmutatja, hogyan fejezhetjük ki magunkat tisztán, érthetően és egyértelműen ezáltal pontos határokat szabva. Megtanuljuk tőle, hogyan élhetünk nagyszerű eredményeket célul tűzve sikeresen egy közösségen belül. Egy csoport több, mint pusztán alkotóinak az összessége; nagyobb potenciállal rendelkezik a siker eléréséhez, az erők megőrzéséhez és mindezek megfelelő gondozásához. A farkas oldalán megtanulunk élni, alkalmazkodni és mozogni a családon, a közösségen és a területünkön belül. Ha eljött az időnk, akkor megtanít előállni és átvenni a vezetést, így használhatjuk őt a közösség értelmében is, ha egy csoportot vezetni akarunk. Megmutatja, hogyan válunk egy családdá, hogyan leszünk klánunk, tervünk és ötleteink jó vezetője. Megtanít ezekért harcolni, bevetni magunkat, nem feladni céljainkat, és kreatív módon megértetni magunkat másokkal. Nyilvánvalóvá teszi az alázat titkát, mert csak az képes uralkodni, aki szolgálni is tud. Mellette jó vezetővé válunk, aki a nehéz és kemény időkben is nagyszerűen összetartja a csoportot. Megtanuljuk tőle, hogy ez mivel jár: egyedülléttel, egyesülünk belső irányításunkkal, találkozunk a közösséggel, megállapodunk vele, szigorú szabályokat definiálunk, és ezeket betartjuk.

Negatív oldal
Negatív  oldalát  tekintve  a  farkas  csődületet, kirekesztettséget, gyávaságot, vadságot, fegyelmezetlenséget, dörzsöltséget, vakmerőséget, vágyakozást és mohóságot jelent, mivel gyakran többet ejt el, mint amennyi a túléléshez kell. Hagyja magát a csoport nyomása által irányítani; ha támad, akkor azt akkor teszi, amikor gyengék vagyunk, hátulról és általában nem egyedül. Fekete farkasként vörösen izzó szemmel az ősökre és a démoni hatású hajtóerőre utalhat, valamint hiányos gondolkodásra, hatalmi visszaélésre, energiarablásra, gátolt sémákra és erőteljes támadásokra a tudattalan síkján. Ha kihajít a falkájából, akkor az felhívás saját erőnk felhasználására, saját falka alapítására és irányítására.

 

Hal:

Ha a kedvenced: Intuitív bölcsességgel rendelkezel, érzelmi áramlatok között élsz. Képes vagy megtalálni a belső boldogságot, felfedezni az élet gazdagságát.
Mire tanít? Az egymással való érintkezés során energiákat cserélhetsz, és új tapasztalatokat szerezhetsz. Figyeld, hova sodor az ár, és bízz az áramlatokban!

 

fterd

Kutya:  nemesség, hűség, tanítás

A kutya volt a szolga/katona, aki őrizte a törzsek lakhelyét és megóvta őket a meglepetés támadásoktól. A kutya segített a vadászatokon és meleget adott a teleken. Szimbóluma a hűségnek, a feltétel nélküli szeretetnek, védelemnek és szolgálatnak. Toteme magában foglalja a legjobb barátok szerető jóságát és az őrzők védelmező energiáját. Ha az erőállatod a kutya, odaadásod a családod és barátaid iránt végtelen. Nagy megelégedéssel tölte el mások szolgálata, kezed nyújtod barátaidnak a szükségben. Egy kedves szó, egy kis törődés, a jóság cselekedete többet jelent neked az anyagi dolgoknál. Ámbár feláll a veszélye, hogy átess a másik oldalra: az emberek kihasználhatják jó természetedet. A kutya emlékeztet, hogy hűséged magad iránt legyen, a te igazságodért. Eszedbe vési, hogy tiszteld és értékeld magad, és az emberek megadják a tiszteletet segítségedért
Ha a kedvenced: Igaz barát, társ vagy. Képes vagy hűségesen és őszintén kiállni a másik mellett az élet nehéz pillanataiban is. Mindig számíthatnak rád, bármit elviselsz, és feltétel nélkül szeretsz.
Mire tanít? Megmutatja, hogy minden nap egy új kezdetet jelent. Rávezet a jelenben való gondolkodásra, hogy állandóan feladatok után kell nézni, és követni az élet ritmusát.

 

 

Kígyó: éleselméjűség, újjászületés,intuíció, mágia, gyógyítás, bölcsesség

Talán alig van olyan állat a földön, akiről ennyi legenda keringene. A kígyó számtalan kultúrában megtalálható a majáktól kezdve a görögökig.
A kígyó jelképei közt elsőként a termékenység és az újjászületés van. Vedlenek, átalakulnak, újjászületnek, gyógyulnak. Az egyik leghíresebb szimbólum a saját farkába harapó kígyó az ouroboros, mely az örökkévalóságot, az élet megújulását és a halhatatlanságot jelképezi. Az ábrahámi vallásokban a kígyó a szexuális vágyat jelképezi.
A kígyó őrként is szolgál. Templomok és szent helyek őrzője. A csörgőkígyók és kobrák előszeretettel védik területüket, nem meglepő tehát a kapcsolat. Természetes őrzői tehát a kincseknek és szent helyeknek, s sérülés nélkül nem lehet megúszni, ha betolakodunk.
Ismert lények a nagák, az embertestű, de kígyófarokban végződő lények. A nő nemű naga egyébként nagi, vagy nagini. A Mahabharatában a nagák leírása inkább negatív. Ám néha a jó oldalon állnak. Tulajdonságaik különleges keveréke a kígyóénak és az emberének. A buddhistáknál a nagák inkább bölcsebb lények. Képesek emberi formát ölteni és képesek a mágiát használni. Egy történet szerint egy naga szerzetes szeretett volna lenni, de elmondták neki, hogy lehetetlen, ám Buddha biztosította, hogy emberként fog újjászületni és szerzetes lehet. A nagák néhányan földben, barlangokban élnek, néhányuk vízkedvelő. A maláj tradíciókban a nagák többfejű sárkányok, Thaiföldön és Jáva szigetén a naga gazdag alvilági istenség. Kambodzsában a nagák hüllőszerű faj volt, akik a Csendes-óceán nagy részét uralták királyságukkal. A naga király lánya összeházasodott Kaundinya-val és egyesülésükből születtek a kambodzsai emberek. Kambodzsában a templomoknál megtalálható a hétfejű naga is. A hét faját jelképezi a naga társadalomnak, mely összekapcsolódik a szivárvány színeivel is.
A kígyók egyértelmű okokból összekapcsolódnak a méreggel és a gyógyítással. A kígyóméreg képes gyógyítani, mérgezni, vagy kiterjeszteni a tudatosságot. A gyógyítás, gyógyszerek esetében a túlvilág és a halhatatlanság szintén megjelenik. Aszklépiosz, a gyógyítás istenének a botján is egy kígyó tekereg, mely ma az orvoslás szimbóluma. A bot neve, aszklépian, nem keverendő Hermész botjával a caduceus avagy kerykeion (kerükeión) bottal.
Az állat titkos tudást jelöl, melyet ésszel szerezhetünk meg. Akinek ez a totemállata, tehetséges gyógyító vagy azzá válhat. A totem jelöli, hogy legyél impulzívabb, de fontold meg előtte, mit cselekszel. Legyél nyugodtabb, várd ki a megfelelő pillanatot a cselekedeteidnél. Életedben legyél figyelmesebb és ravaszabb. A totem segít a megérzésekben, víziókban is. Keresd az egyensúlyt az életedben. A körforgásra hívja fel a figyelmet, valamit, amit folytatnod kell. Anyáknál a kígyó megjelenése nagyon jó jel. Termékenység és védelem jele. Aki e totemállattal rendelkezik, tehát keresse a harmóniát, a tudást, a rejtett értékeket az életben, figyeljen jobban oda környezetére. Türelmesebb legyen. Újuljon meg.

 

 

1-10612979_851369634880888_8602881338569032049_n
Ló:

A ló majdnem minden mitológiai írásban, folklórban és valóságban feltűnik. Ő az erős szárnyas Pegazus, Odin nyolclábú lova Szleipnír, a hindu napisten ménjei, Apolló lovai, és a többi. Számos legenda beszél a lóról, mint tisztánlátó lényről, aki képes feltölteni az embereket mágikus energiával. Nincs olyan egyedülálló állat, amely oly fizikai mozgás szabadságot adna, mint a ló. Ha hozzáérsz egy lóhoz érzed az erejét a szellemedben, néha nehéz irányítani. A ló jelképe a hűségnek, az odaadásnak, a megkérdőjelezhetetlen szeretetnek és hitnek a mestere iránt. Azt mondja, szeretsz utazni, és megérinti a lelked. A ló harcos szellem is – a bátor harcos, aki elhozza a biztonságot az útjaidon, mind fizikailag, mind metafizikailag. A ló totem birtokolja az életerőt, kitartást, hitet, szabadságot a szabadon futásban, a környezet irányítása, a fajok közötti kommunikáció, kiterjeszteni valakinek a potenciális képességeit, barátság és együttműködés, utazás, asztrálutazás, utazók őre, a lehetséges veszélyek figyelmeztetése, útmutató az eljövendő akadályokhoz.
Ha a kedvenced: Nagy lelkierővel rendelkezel, hűséges, bátor és meg­bízható vagy. Az érzelmek világában élsz, képes vagy dolgokat mélyen megélni és kifejezni. Általában jó tanácsaid vannak mások számára.
Mire tanít? Bátorságot önt beléd, hogy követhesd az álmaidat. Új dolgok elkezdésére, az ismeretlenbe való ugrásra ösztönöz, és arra, hogy ötleteidet lelkesedéssel és optimizmussal valósítsd meg.

Ha a ló belép az életünkbe, az gyors, azonnali, nem várt fejlõdést és a tudat kiszélesedését eredményezheti. A ló bátorságot önt belénk, hogy követhessük küldetésünket, bármilyennek is tûnik az.

Arra szólít fel, hogy lelkesedéssel és optimizmussal valósítsuk meg látomásainkat, ötleteinket és elképzeléseinket. Az ismeretlenbe való ugrásra ösztönöz, és erőt ad az élet kockázatainak felvállalásához, új partok felkereséséhez és új dolgok elkezdéséhez. Azokban az időkben, amikor nem tudunk, vagy nem akarunk továbbmenni, elvisz, átvezet és megmutatja, hogyan nyerhetjük vissza életenergiánkat. Megmutatja azt, ami igaz, megtanít a tükörbe nézni, a dolgok mélyére tekinteni, és a hatékony erőt felismerni. Csalhatatlan érzéke és összeköttetése a környezettel segít megtalálni a helyes utat.

Arra buzdít, hogy néha forduljunk befelé, nyugodjunk meg, és vizsgáljuk meg bensőnket, hallgassunk belső hangunkra, és érzékeljük ezt a hangot. A ló tanító, a beavatás mestere, szellemi vezető és mágikus jósállat; megbízhatunk benne.
A ló számos mágikus tulajdonsággal rendelkezik: szemével mindent tízszer nagyobbnak lát, és az igazság állataként képes mélyen bepillantani a múltba, a jelenbe és a jövőbe. Nagy lelki erővel rendelkezik, ilyen például a hűség, a bátorság, az eszesség, a szeretet, az öröm és a bánat, amelyeket képes kifejezni. Ismeri a nyelvet, és képes vezetőjének tanácsot adni. Beavat bennünket a természetfeletti erőkbe, és erejével fel tudja éleszteni a halottakat. Az első ugrásra eltávolodik a földtől, a másodikra a pokol és a halál ösvényére ugrik, a harmadikra pedig a mennyország kapujához érkezik. A vörös ló a Földre vezet bennünket, a fekete az árnyékvilágba, a fehér pedig az égbe.

Pozitív oldal

Pozitív oldalát tekintve a ló a szellemvilág egyik segítő állata; a szélből keletkézik és ezáltal a széllel, a felhőkkel és az égbolttal áll kapcsolatban. Elvezet személyes mesteri tudásunkhoz, vízióinkhoz, ötleteinkhez, sugallatainkhoz, és képessé tesz a másvilágról származó üzenetek befogadására és továbbítására. Éppúgy irányítja lépteinket a rejtett árnyakhoz, démoni erőkhöz, őseink nyugvó hagyatékához, múltbeli tettekhez, mint a bennünk lévő békétlenséghez és tudatalattink csalóka erőihez. Beavatással vezet el a misztikum megnyilatkozásához és az élet teljes spektrumához. Hozhat üzenetet a lét minden síkjáról, elvihet a lelkek világába, és ott elkalauzolhat bennünket.

Negatív oldal

Negatív oldalát tekintve a ló meglepően és hirtelen reagálhat. Ezért hirtelennek, könnyelműnek és impulzívnak tartják. Saját egyénisége van, makacs, egoista, türelmetlen, nyughatatlan, nyakas, arrogáns és nagyon büszke. Utalhat hatalmi harcra, uralkodási vágyra és gőgösségre vagy arra, hogy valaki rossz úton halad.
További információk

A lóhoz az indián hagyomány szerint a mennydörgést, a villámlást és a nyugatot rendelik hozzá. Ezek meglovagolása a misztikus halált jelképezi, a fény és az árnyék harcát, a lélekutazást és a lélek hatalmát. A ló a kínai állatkörben a hatodik jegy a tizenkettőből, és a nyugati asztrológia Ikrek csillagjegyének felel meg. A ló évei a következők: 1906, 1918, 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002… Azok, akik ezekben az években születtek, ravasznak, gyorsnak, gyakorlatiasnak, szenvedélyesnek, lelkesnek, optimistának, életerősnek, szellem-gazdagnak, boldognak, barátságosnak és függetlennek mondhatók. A ló éve újításokat, kalandot, dinamizmust, utazást és izgalmakat jelent. A Ji-csingben a négy állatszimbólumból a ló az egyik legfontosabb: megvalósulást és megújulást képvisel. A ló-amulett a lélek vezetését és a mesteri tudást segíti.

 

 

 

Fekete-macska

Macska:

Ha a kedvenced: Vadóc, független, öntudatos ember vagy, aki élvezi az életet. Törekszel arra, hogy elérd, amit akarsz, és megszerezd magadnak, amire szükséged van. A saját törvényeid szerint élsz, nem zavar, hogy a külvilág mit gondol erről.
Mire tanít? Azt tanácsolja, hogy törődj jobban magaddal, tanuld meg kényeztetni magad. Légy picit önző, most csak azzal foglalkozz, ami neked jó.
Egyiptomban a macskák különleges előjogokkal rendelkeztek és úgy kezelték őket, mint a nemeseket. Skandináviában a termékenységért állt, és Indiában a születés szimbóluma volt. Az ősi időkben úgy hitték a boszorkányok képesek felvenni macskájuk formáját éjszaka. A macskák szenvedélyesen függetlenek. Sosem tudsz tulajdonul bírni egyet: megengedi hogy gondját viseld és szeresd, de csak kikötéseivel. Úgy jönnek és mennek ahogyan akarják, amikor akarják. A macska függetlenség, kíváncsiság, több élet, leleményesség, kiszámíthatatlanság, gyógyítás, a küzdés képessége, ha sarokba van szorítva, látni a láthatatlant és védelem. A macska jelenti még a szerelmet és segíthet a meditációkban. Ha a macska az erőállatod, akkor a varázslatot és a misztériumot kapod az életedbe. Független vagy és szabad gondolkodó. Talán még éjszaka teljesen feltöltve érzed magad. Addig maradsz egy helyzetben vagy egy emberrel, míg nem el kezd untatni, ezután elmész. Nagy tehetséged van rendezni a dolgokat.

 

 

Madár:

Ha a kedvenced: Nem érezted még úgy, mintha időnként segítséget kapnál a szellemvilágból? Mert többek közt ezt is szimbolizálja
a madártoll. Emlékeztet a világ fényére, visszaadja lelked erejét. Valószínűleg a látásmódod is felsőbbrendű.
Mire tanít? Vedd észre a lét körforgásának magasabb szintű összefüggéseit, és kerekedj felül saját magadon. Fogd fel az életet könnyedebben!

 

Majom:

Ha a kedvenced: Bölcsességed a humorodban rejlik. A pozitív életfelfogás és a változásokhoz való alkalmazkodás művésze vagy. A lét könnyedségét képviseled a berögzült mintákkal szemben.
Mire tanít? Vidámságra, önfeledt nevetésre buzdít. Viccelődj, csalj mosolyt a többiek arcára, kavard fel az állóvizet!

 

Medve: Erő, gyógyítás

A medvék telente hibernálják magukat, ami magyarázza kapcsolatukat a “Nagy Szellem álmával” vagy visszatekintéssel. A medvék barlangjának szimbolizmusa tükrözi a visszatérést a Földanya méhébe. [A barlang egy archetípus az elmének – alvás – visszatérés a magasabb tudatállapotba.] Ez erős feminin aspektust is jelez, táplál és véd. A medvebocsok kora tavasszal születnek, akár hét évet is együtt töltenek az anyjukkal mielőtt felnőtté válnak. Az emberek a medve energiájával általában magabiztosak és jobban szeretnek a saját lábaikon állni, mint másokra hagyatkozni. Gyakran nevezik őket álmodozóknak. Könnyen elképzelnek új dolgokat, de az eredmény többnyire álom marad, nem tesznek sokat azért, hogy valósággá váljon. A medve magában foglalja az önvizsgálatot, gyógyítást, önállóságot, bölcsességet, változást, beszélgetést a Szellemmel, halált és újjászületést, átalakulást, asztrálutazást, álomteremtést, sámánokat és a misztikusokat.

 

Nyúl:

Kitűnő a vitalitásod, gyorsan regenerálódsz. Jellemző rád, hogy szelíd, gyengéd és odaadó vagy. Ismered az élet kanyargós, rejtett útjait.

Ne légy félénk, győzd le a félelmeidet! Meg kell nyitnod a szívedet valaki vagy valami felé. Találj vissza a benned élő gyermekhez, aki még feltétel nélkül tudott bízni, mert akkor nem lesz mitől félned.

Jellemző a félelemből való futás, élet saját eszünkkel, az elrejtett tanítások és intuitív üzenetek megszerzése, gyors gondolkodás, erősítő intuíció, és a paradox. A nyúl jelképezi az alázatosságot, mert ő csendes, lágy és nem önző. A nyúl emlékeztet arra, hogy ne legyünk félénkek. A félelmes gondolatok szaporodnak (mint a nyulak) és elhozzák az amitől félünk. A nyúl emberek félnek a tragédiáktól, betegségektől és katasztrófáktól. Ha látsz egy nyulat, vagy bármilyen úton-módon érzed, hogy vonz, elmondja, hogy várj az univerzum erőire hogy újra mozgásba lendülj, hogy ne aggódj és hogy tüntesd el a félelmeidet. Előidézi a szükségét az újraértékelésnek, hogy eltüntesd a negatív érzéseidet és a gátakat, és légy egy kicsit szerényebb.Kitűnő a vitalitásod, gyorsan regenerálódsz. Jellemző rád, hogy szelíd, gyengéd és odaadó vagy. Ismered az élet kanyargós, rejtett útjait.

Mire tanít? Ne légy félénk, győzd le a félelmeidet! Meg kell nyitnod a szívedet valaki vagy valami felé. Találj vissza a benned élő gyermekhez, aki még feltétel nélkül tudott bízni, mert akkor nem lesz mitől félned.
aslan-2

Oroszlán: A feminin energia ereje

Ha a kedvenced: Megvan az egészséges önbizalmad, minden szituációból képes vagy győztesen kikerülni. Bátorságot, erőt sugárzol a környezeted felé, megjelenéseddel tiszteletet keltesz, így biztonságban érzi magát az ember melletted.
Mire tanít? Ne cselekedj ösztönből és azonnal. Válaszd az önuralmat, a körültekintést, amivel a kiegyensúlyozott belső erő elérhető, a méltóság megőrizhető.

A nőstény vadászik és öli meg a prédát, eteti a csapatot és gondját viseli a fiatalabbaknak. Minden tekintetben ő a tápláló erő. A hím ordít hogy megijessze a prédát és elzavarja a nőstény felé, aki a megfelelő pillanatra vár, hogy támadjon. Noha a hím a csoport védelmezője, nem keresi a konfrontációt, ha nem muszáj. Akkor cselekszik, ha kihívják és halálig harcol, ha a védelem a cél, de jobban kedveli a könnyű, békés életet. Az oroszlán totem megtanít a csoport kölcsönhatás, csoport energia varázslatára. Megtanít a csend és a türelem titkára is. Az oroszlán emlékeztet, hogy vizsgáljuk meg önmagunkat, hogy megértsük erőnket és gyengeségünket és hogy várjunk a megfelelő pillanatra. Az oroszlán tanítása a megfelelő út hogy használjuk az erőnket és energiánkat. Maradj nyugodt és csendes, bízz az erődben. De ha szükséges, ne hezitálj hogy harcolj azért amiben érdekelt vagy.

Ha az oroszlán beszökken az életünkbe, akkor arra szólít fel, hogy térjünk vissza belsõ középpontunkba, és cselekedjünk lényünk magjából kiindulva. Gyakran felaprózzuk magunkat, vitatkozunk lentrõl, fentrõl, jobbról, balról, és elveszítjük rálátásunkat bensõnkre.

Természetesen ott, a forgószél közepében rejlik az erő, a nyugalom, a mesteri tudás, az önuralom, a koncentráció és a bölcsesség. Az oroszlán arra emlékeztet, hogy ne cselekedjünk mindig azonnal, hanem először nyugodtan gondoljuk végig a dolgokat, hagyjuk munkálkodni bennünk őket anélkül, hogy végkövetkeztetést vonnánk le. Bizonyos dolgok saját maguktól megoldódnak, ha középpontunkban maradunk és mindent pontosan megvizsgálunk ahelyett, hogy felelőtlenül cselekednénk.

Azok a tettek, amelyek bensőnkből erednek, erővel rendelkeznek, és kevés energia kell a hatékony tetthez. Ha kiegyensúlyozottak vagyunk, akkor egy olyan mezőt teremtünk, amely bizonyos frekvencián rezeg, és azokkal, akik ugyanilyen hullámhosszon vannak, rezonál.

Pozitív oldal

Pozitív oldalát tekintve az oroszlán nem cselekszik, hanem utasítást ad, és csak olyat tesz, amit más nem képes megtenni rajta kívül. Tanuljunk tőle! Elvezét az önbizalomhoz, a saját magunkban való hithez. Engedjük, hogy a bennünk élő Nap tündököljön, mert ereje és sugara boldoggá tesz mindenkit, akit megérint. Az isteni hatalom és dicsőség már bennünk van, fejlesszük ki az erőt és a kitartást oroszlánszívünkből. Ismerjük meg magunkat, és tanuljuk meg megérteni belső folyamatainkat, miközben a világ elé lépünk, és kipróbáljuk az erőnket. A legmagasabb dolog, a Nap ereje és dicsősége legyen a mérce. Az
isteni forrást képviseli, a tudatosságot és az isteni leheletet, amelynek fénye és melegsége mindent átjár.

Az oroszlán megtanít arra, hogyan lobbantsuk lángra és őrizzük meg az igazság tüzét, és ha szükséges, hogyan lehet vele szabályszerűen begyújtani, hogy minden lángba boruljon. Az erőt, a győzelmi akaratot, a kézséget, a bölcsességet, az autoritást és a bátorságot képviseli. Az oroszlán erőt iad művünk megalkotásához és a körök lezárásához. Megtanít arra, hogy higgyünk saját magunkban, és a világot, valamint annak fejlődését kezeljük optimistán. Emlékeztet a kitartásra és a közösség védelmére, valamint arra, hogy mindennek megvan a maga helye és rendeltetése. Védőállatként elűzi a sötétségben az árnyakat.

Negatív oldal

Negatív oldalát tekintve az oroszlán büszkeségre, kicsapongásra, önimádatra, autoritási és hatalmi problémákra, saját erőbe vetett hiányos bizalomra utal. Ha megsebesül vagy halott, akkor nehézségeket és egy ügy végét jelzi. Óvakodjunk túlzott forróságtól, a haragtól, a méregtől és az oroszlán minden agresszív megnyilvánulásától, mert az nagy károkat okozhat.

További információk

Az oroszlán nagy életbölcsességekhez vezet el bennünket, hasonlít a szfinxre. Ő őrzi a birodalmak és a monarchiák beavatásának titkait, egyesíti a királyi úttal. A nyugati asztrológiában az Oroszlán az ötödik jegy (július 21-től augusztus 21-ig). Ez szilárd, kardinális, férfias tűzjegy, amelyet a Nap irányít. Az Oroszlán-jegy szülöttei bátrak, nagyvonalúak, kreatívak, energikusak és akaraterősek. A feng shuiban az oroszlán a bátorságot és a kitartást képviseli; a ház és kapu őrzőjének számít és a bágua területeken karriert, segítő barátokat, családot és dicsőséget jelez. Az oroszlán-amulett önbizalmat, hatalmat és erőt ad.

 

 

Őz:

Ha a kedvenced: Szelíd erők birtokosa vagy, ismered a tiszta szív erejét. Naiv, ábrándos jellemed miatt szereted a csodákat és az elvarázsolt helyeket.
Mire tanít? Aktiváld és kövesd a látomásaidat. A megérzések és álmok szerepe felerősödik.

 

 

Párduc, Leopárd:

Ha a kedvenced: Titokzatos jellem vagy, aki csöndesen meghúzódik, mégis éberen figyel. Sokkal többre vagy képes, mint amennyit kimutatsz. Koncentrált és célorientált vagy, tudod, mikor hogyan kell cselekedned.
Mire tanít? Feltűnés nélküli viselkedésre van most szükséged. Maradj a háttérben, légy észrevétlen. Hallgatni arany, óvd a tudásodat! Tanulj meg kivárni, aminkor viszont elérkezett az idő: határozottan és céltudatosan, telitve erővel lépj fel!

Ezek a nagymacskák felszólitanak bennünket arra hogy mennyire fontos az erőnk felszínre hozása.
Megtanítja az embert arra, hogyan hozza ki magából a legtöbbet, és hogyan erősítse meg a szívét úgy, hogy ezáltal kézbe veheti saját sorsa irányítását. Amikor támad, nem hezitál, a másik legsérülékenyebb részét célozza meg. Az embert ezt a képességet mind önmaga megvédésére, mind támadásra jól tudja majd hasznosítani. Azt is megtanítja, hogyan lehet legjobban gondját viselni önmagának és környezetének.

 

Pillangó:

A tudományos kutatások alapján tudjuk, hogy a pille az egyetlen élőlény aki képes teljes genetikus struktúráját megváltoztatnia a transzformáció alatt: a hernyó DNS-e teljesen különbözik a pillangó DNS-étől. Ennél fogva, a teljes átalakulás szimbóluma. A lepke jelképezi a változás és a nagyobb szabadság szükségét, és egyszerre jelent bátorságot: szükség van bátorságra, hogy véghez vigyük a változást a növekedés folyamata érdekében. A totem kapcsolatban áll a levegővel és a mentális erőkkel. Megtanít minket, hogy hogyan találjuk meg a világosságot a szellemi folyamatokban, hogy rendbe tegyük terveinket vagy kitaláljuk következő lépésünket a belső növekedésünkben. Ha a pillangó az erőállatod vagy bármilyen módon vonz téged, azt jelenti, készen állsz, hogy keresztülmenj valamiféle átalakuláson. Vizsgáld meg, hogy melyik állomás kelti fel érdeklődésedet leginkább: a tojás a kezdet, valami terv vagy ötlet születése. A lárva az elhatározás, hogy megjelenjen valami a fizikai világban. A báb a “befelé fordulás”, legbelül megy végbe vagy egy terv, ötlet előkészítése. A báb kitörése jelenti, hogy oszd meg a világgal mindazt a pompát amit létrehoztál. Egyszer, ha megérted azt a fejezetet amiben vagy, felfedezheted, melyik a következő lépés.
A metamorfózis nagymestere vagy, aki képes a legkülönbözőbb módon megújulni úgy, hogy mindig egyedi legyen. Örömöt hozol mások életébe.
Mire tanít? Felhívja a figyelmet az átalakulásra, a fejlődés következő fokára. Hagyj fel a régi szokásokkal, viselkedésmódokkal, kapcsolatokkal, ismerd fel illúzióidat, hagyd magad mögött az álomvilágot!

 

Sas: isteni Szellem és kapcsolat a teremtőkkel

A sastollak a világon számos helyen ceremoniális szerszámok és úgy tartják a legszentebb gyógyító eszközök. Az erő, gyógyítás és bölcsesség szimbóluma. A sas jelképezi a kellem egy állomását, melyet elérsz a belső munkáddal, megértést és túllépést a beavató teszteken az eredményt a személyes erőnk visszaszerzéséből. A sas totem a Nagy Szellem ereje. A kitartás szelleme. A tisztalátás ajándéka, mellyel tényleg láthatod a dolgokat, melyet mások látnak. Türelem a megfelelő pillanat kivárására. Segít egyensúlyban élni a Földdel és az Éggel. A sas emlékeztet a kapcsolatra a Nagy Szellemmel. Elmeséli, hogy az univerzum megadja az alkalmas időt a repülésre az életed földi szintjei felett, vagy a múlt valóságának árnyéka felett. Megtanít, hogy nézz fel, hogy megérintsd a Nap Nagyapát a szíveddel, hogy szeresd az Árnyékot úgy mint a Fényt. A sas megkér, hogy engedélyt adj magadnak, hogy szabad legyél azért, hogy elérd a boldogságot, ahogy a szíved kívánja.

 

Szarvas: finomság, gondoskodás és jóság

A szarvasok jól elrejtőznek környezetükben, de nagyon érzékenyek minden hangra vagy mozdulatra. Gyakran ikrek, néha hármas ikrek, tavasszal születnek. Az őzek és bikák különélnek a párzási szezonig. A fehér farkú szarvas mérsékelten társas és a családtagok együtt gyűjtik más családokkal az ételt, egy nagyobb nyájként tűnnek fel. Az ember a szarvas totemmel gyakran gyorsak és óvatosak. Intuitívak, gyakran fejlettnek tűnnek, különösen az érzékelésen túli érzékelésben. Néha gondolataik versenyt járnak és nem tűnik úgy mintha nagyon figyelnének. A szarvas totem finomság a szavakban, a gondolatokban, az érintésben, képesség a hallgatásra, büszkeség és a szépség egyensúlyának méltánylása, a túlélés szükségleteinek megértése, a hála és odaadás ereje, képesség az áldozatra a magasabb jóért, kapcsolat az erdőszellemekkel, alternatív ösvények a célhoz. A szarvas finomsága a Nagy Szellem szív-tere, mely megtestesülése szeretetének mindannyiunk felé. A szarvas megtanít minket a szellem jóságának megtalálására, mely minden sebet begyógyít, segít megállítani, hogy mindenkit megváltoztassunk, segít hogy elfogadjuk őket úgy ahogy vannak. Az egyetlen igaz egyensúly az erőhöz a szeretet és a részvét.

 

Sólyom:

A sólyom eloldoz földi nézõpontból és elvezet a lélek halhatatlan világába. Szárnyai alatt egy felsõbbrendû látásmódot sajátíthatunk el. Ebbõl a szemszögbõl jobban felismerhetjük és megérthetjük az összefüggéseket.

Minden madár – fajtájától függően – különleges orvosságot kínál, és speciális dolgokra hívja fel a figyelmünket, amelyek jelentősséggel bírnak. Figyeljük meg, hogy milyen színű és hangú madár jön el hozzánk. Egy madár mindig új irányokat és harmóniát jelent, erőt ad a repüléshez. Szárnyain új horizontok nyílnak meg számunkra, új ismeretek áramlanak hozzánk, amelyek arra buzdítanak, hogy kerekedjünk fölül saját magunkon.

Kövessük madarunk üzenetét, engedjük, hadd kínáljon fel gyógyírt számunkra. Kérdezzük meg, hogy segítő állatként, egy másik világ követeként vagy erőállatként jelent meg előttünk. Figyeljünk arra, hogy mit akar mutatni. Lépjünk kapcsolatba képességeivel, kövessük tanácsait, mert egyenesen a Nap városából érkezett hozzánk.

Pozitív oldal

Pozitív oldalát tekintve egy madár akkor bukkan fel a világunkban, ha emlékeztetni szeretne az isteni forrásra, a lét könnyedségére és ennek a világnak a fényére. Visszaadja lelkünk erejét és talán egy elveszett részét is. Elcsiripeli az erődalunkat vagy a lélekdalunkat, hogy felélessze a bennünk lévő energia halhatatlan részét. Arra buzdít, hogy vegyük észre az élet körforgásának nagyobb összefüggéseit. Emlékeztet arra, hogy képesek vagyunk repülni, szárnyakat kölcsönöz, felemel bennünket. Arra szólít fel, hogy kvalitásait olvasszuk bele az életünkbe, énekeljünk, nevessünk, táncoljunk, és fogjuk fel életünket játékosan és könnyedebben. Arra hívja fel a figyelmünket, hogy figyeljünk bizonyos erőkre, és biztosítsunk nekik helyet az életünkben. Vele képesek vagyunk fénnyel teli erőket, például angyalokat behívni az életünkbe, ezáltal megnövekszik a rezgése, és meg tud változni. Arra ösztönöz, hogy hagyatkozzunk lelkünkre, szellemi vezetésünkre, és kövessük őt.

Negatív oldal

Negatív oldalát tekintve a madarak beképzeltséget, gyötrő lelki vágyódást, valamint a lélek sérüléseit szimbolizálják és hajlamot arra, hogy nem akarják érinteni a tények talaját, nem akarják felfogni az igazságot, csak a fényt látják, az árnyékot nem hajlandók érzékelni, nincsenek ténylegesen jelen.

 

Teknősbéka:

tápláló, védelmező, anyai energiák
Ha a kedvenced: Nem sietsz, nem idegeskedsz, erőd a nyugalmadban rejlik. Tudod, mi a jó neked, és nem hagyod, hogy mások kizökkentsenek. A saját ritmusod szerint élsz.
Mire tanít? Bármi is ér, a békés hozzáállást soha ne add fel. Ne hadakozz, ne dühöngj, inkább húzódj vissza, hogy se te, se mások ne sérüljenek lelkileg.
Számos bennszülött azonosítja Észak-Amerikát, mint a Teknős Szigetet, mert legendáik úgy mondják, mikor a föld vízzel volt borítva, a teknős lebukott az óceán aljára, hogy földet cipeljen a hátán, hogy az emberek biztonságos és száraz otthont kapjanak. A teknős mindig otthon van, hisz otthona a hátán van. Nem kapcsolódik helyekhez, szabadon választhat megfelelő helyet. Ha érzi a veszélyt , vagy kényelmetlen, bizonytalan helyzetben van, behúzódik páncéljába. Ha a teknős a totemállatod, gyógyszere magában foglalja a föld erejét, a föld vizeit és a misztikus mágiát. A teknős energiát használva megtalálhatod az igazi egyensúlyt az életedben és szellemedben és nem ragadsz le. A teknős gyógyszer kapcsolat a centrummal, navigációs képességek, türelem, saját határok, kapcsolatban áll a femininnel, erő, hogy gyógyítsd a feminin betegségeket, tisztelet mások határai iránt, új tervek szövögetése, szellemileg megvédeni magunkat, önbizalom, kitartás, erőszakmentes védelem.

Teve:

Ha a kedvenced: Kis eszköztárral is nagy dolgokat tudsz véghezvinni. Méltósággal viseled az élet terheit. A szélsőségeket is képes vagy eltűrni, az illúziók, a csalfa képek nem tévesztenek meg.
Mire tanít? Egyszerűségre és mértékletességre – a kevesebb néha több. Nem kell sok ahhoz, hogy igazán boldog legyél.

 

art3__1264872879_7634

 

 

 

You may also like...