Az elhízás lelki okai

Kizárólag +18!! ÉRTELMI érettségi szint felett

(kicsit “polgárpukkasztóra” sikerült, de pont ez volt a lényeg!)

(nem csak nőknek..!)

…Boldogtalan vagy, úgy érzed, nem vagy fontos, kilátástalannak látod a jövőd. Esetleg a plusz kilók mögé próbálod elrejteni nőiességedet, nincs önbizalmad…

Ilyen és hasonló “magyarázatokat” lehet olvasni úton útfélen…

Girl-Eating-Chocolate-Photography-Wallpaper-540x303

 

 

Aztán sokan mondjátok:

Ilyen az alkatom, nincs pénz egyészséges táplálkozásra, mozgásra….
kifogás kifogás hátán…

Elég lenne a kenyeret, tésztát, lisztes, vajas, cukros sütiket kiiktatni étrendünkből és pillanatok alatt rengeteg kilótól lehet megszabadulni, akár sportolás nélkül is. A sport már csak egy kiegészítő dolog amitől feszesebb és szebb lesz a test.

Akkor lehet a férjünk, párunk is lelkesebben közeledne felénk és nem kacsintgatna a “szomszédba”
Légy az a nő aki a plussz kilók mögött rejtőzik, hozd ki a legtöbbet magadból.
Ez csakis rajtad múlik, senki máson!!!
Nem azon hogy mennyi pénzed van, milyen alkat vagy…..

Nos az alkat… igen.. TÉNY! hogy nem mind hasonló adottságokkal születtünk. Ne is várjuk magunktól ha picit erősebb csontozatúak vagyunk hogy karcsú sellővé válunk… DE! ez nem jelenti azt hogy ezért ne kellene ILLENE odafigyelnünk étrendünkre, és nem lenne fontos (leginkább saját lelki harmóniánk érdekében) kihozni magunkból a maximumot. Kaptál egy testet igen… ne azzal foglakozz hogy a “Kovács Piroska” hosszú combú nádszálkisasszony, mert ez csak önbizalomvesztést, irigységet negativ érzelmeket szül… Azt a kérdést tedd fel magadnak: Megteszem-e önmagamért a maximumot vagy csak kifogásokat keresek??

Az “egészséges étrend” …drága… El kell keserítsem azokat akik ezt a táblát emelgetik kifogásként és hordozzák nagy bőszen, hogy: “kikérem magamnak nekem arra nincs pénzem, nem én tehetek róla”
Az egészséges táplálkozás SEMMIVEL nem drágább a hízlaló ételeknél, SŐT!!! Mivel kevesebbet eszel garantálom, hogy olcsóbban fogsz kijönni mint korábban….

Aztán a másik kifogás az étrend fronton: zöldségek zöldségek “fujj” “nem finom” “utálom” stb. mondjátok sokan…
….Ha jobban megfigyelitek az étel is egy drog…. Nem tudsz lemondani bizonyos ételekről, mert feszült leszel, hisztis, depressziós??
Hogyan viselkedik a drogos/alkoholista ha megvonják tőle a “szert”?
PONT IGY!!
Amint elkezd szervezetedből kiürülni a sok káros anyag egy idő után azt veszed észre: az ételek amikért eddig “remegtél” egyáltalán nem hiányoznak….
Ezt még sosem mondta senki?
Nos hát akkor én most mondom..!
Próbáld ki, mit veszithetsz?? Néhány felesleges zsírpárnát?

Sose feledd: a fogyás, az ideális alkat, nem csak külső megjelenésünkön változtat… Az igazi lényeg a bensőnkben végbemenő átalakulás, lelki erősödés, kiegyensúlyozottság és önbizalom növekedés.

Daydreaming-daydreaming-24499616-1024-768

 

… Most biztosan sok nőtársam szitkozódik magában vagy hangosan, és különböző kifogásokat , érveket keres a fennti soraim megcáfolására, vagy bizonygatják, hogy ők így is szépek, így is jól érzik magukat a bőrükben… Nem baj ha van pár plusz kiló rajta… Én úgy gondolom hogy sokkal többre mennének azzal ha ezt az energiát önvizsgálatra fordítanák, hiszen ‘ép testben ép lélek’ ahogyan a mondás is tartja , de leginkább én úgy gondolom: AMI BENT AZ KINT.

Félreértés ne essék: nem az a cél, hogy mindenki hirtelen eszeveszett fogyókúrába kezdjen és csont és börre akarjon fogyni!! Mindössze a harmonikus lélek harmonikus testben fontosságára próbáltam utalni. Az ideális testsúly nem egyenlő a kilátszik a bordámmal..!!

Az ideális testalkat elérésében én 2 fő probléma körrel találkozom:
1. Akaratgyengeség, lustaság, kifogás gyártás
2. Lelki problémák – amiket bizony egyedül nem biztos hogy tudunk kezelni tény! De mint mindenre erre is van megoldás…

Amit pedig SOHA egyetlen nőnek és férfinak sem szabadna elfelejtenie:

Azért mert okos vagy, nem jogosít fel rá , hogy elhanyagold a tested, hogy ne törődj szépségeddel…
Azért mert szép vagy , nem jogosít fel rá, hogy mindent arra alapozz és a kis agyadat ne használd s emmire a ruhákon és a bulizáson kívül mert a szépség mulandó…
És legyél szép , okos, csúnyácska vagy bármilyen is,
SEMMI nem jogosít fel rá hogy többnek képzeld magad másoknál.. és , hogy másokon átgázolva próbáld meg elérni a célod..


írta: Selina Nut

You may also like...