Boszorkány vagyok?

A civilizációval egy időben, az ismeretlentől való félelem, és annak az életünkben hitünk szerint betöltött szerepe hozta létre a boszorkányokat, akik az ismeretlenből varázsolnak jót vagy rosszat – valamit, amit irányítani tudnak.

A boszorkányok mindig is közvetítők voltak az ember és a misztikus természetfeletti hatalmak, például az angyalok és a “fenti” lelkek között. Amikor egy boszorkány sikeresen oldott meg egy látszólag rejtélyes problémát, azt varázslatnak tekintették, hiszen ezt a folyamatot logikával vagy észérvekkel nem lehetett megmagyarázni. A boszorkányság maga annyit jelentett, hogy ezek a médiumok a vagy lelkek segítségét kérték egy probléma megoldáshoz, és ennek érdekében bizonyos rituálékat végeztek.

3

A boszorkányság angol neve eredetileg azt jelenti: a bölcsek fortélyai, ügyessége. A bölcsek pedig azok voltak, akik a természet útját követték, összhangban voltak annak erőivel, ismerték a gyógynövények és az orvoslás tudományát,hasznos tanácsokkal látták el közösségük tagjait, és ugyanolyan nagyra becsült, szinte szent emberek voltak, mint a sámánok a falujukban.

Ez egy vallás-számba menő , ami megelőzte a bolygó összes ma ismert vallásának a kialakulását. A kutatások szerint már időszámításunk előtt 40000 évvel ezelőttről, a kőkorszakból is maradtak fenn a varázslással kapcsolatos tárgyi emlékek. Azóta is fejlődik, formálódik, és a mai gyakorlata nagyban eltér attól, ahogyan párezer éve varázsoltak.

A modern boszorkányság híveit az élet különböző területein találjuk, függetlenül szakmától, pozíciótól vagy attól, hol élnek a világban. Azért járnak össze, hogy a boszorkányság praktikáin keresztül nagyobb megértést nyerjenek az életről, a természetről, az univerzum fejlődéséről és titkairól, hogy összekapcsolódjanak a Nagy Egésszel, és abban működni tudjanak.

A boszorkányság, mint vallás

Azt vallják magukról, hogy ők a világ legdemokratikusabb vallása. Nincsenek követendő dogmáik, pusztán néhány egyszerű alaptétel, amit igaznak fogadnak el. Az egyik, hogy nem ültetjük el a gonosz magjait, ha jóságot szeretnénk visszakapni, hiszen minden tettünk többszörösen lesz hatással visszafelé az életünkre. A másik fontos tézis, hogy nem szabad a természet bőségét rosszul felhasználni azáltal, hogy megzavarjuk az egyensúlyát. Tehát , azt vissza is kell szolgáltatnunk neki, hogy kiegyensúlyozottan legyen képes tovább működni. boszorkany-4

Hogyan tanulj boszorkányságot?

Úgy tartják, bárki képes lehet arra, hogy a szellemi működést megtanulja, csak van, akinek ez természeténél fogva, szinte magától jön, és van, akinek több idő ráhangolódni. Először érdemes ezzel foglalkozó emberekkel találkozni, könyveket olvasni a témában, majd a felkeresni boszorkányságot gyakorló csoportokat.

A boszorkányság varázsát minden ember másként éli meg. Meghatározó pillanat, amikor valaki először éli át, hogy átjárja őt az univerzum és annak ereje. Akkor a valóságot tapasztalja meg, és nem csak annak az árnyékát – amiben a boszorkányság hívei szerint a legtöbben élünk. A tanulás folyamatos, és fontos, hogy mindenki a saját hitrendszeréhez, elveihez, realitásához igazítsa azokat az adatokat, amiket befogad. Számos irányzat létezik, meg kell találni azt, ami szinte ösztönösen a tiéd, ami gond nélkül passzol azokhoz a gondolataidhoz, amikben eddig is hittél.

Betegség ellen csak fogyó holdkor

Különböző típusú varázslatok léteznek, mint például a romboló, az építő és a tisztító varázslás. Romboló varázslatot akkor kell használni, ha negatív dolgoktól akarunk megszabadulni – például betegséget rombolunk vele -, ezt mindig fogyó holdkor tegyük ellentétben az építő varázslatokkal, amiknek növő holdkor van itt az ideje.

Ám ez cseppet sem azt jelenti, hogy más holdfázisban az adott praktikák hatástalanok vagy nem lehet őket elvégezni!!

Mindössze annyit, hogy a boszorkány hitvilág szerint a hold megfelelő fázisában plussz segítséget nyújthat a mágia sikeréhez.

 

Jelek amelyek arra utalnak, hogy Te bizony boszorkány vagy:

 

– Mindig különösen vonzódtál a természethez és sokkal különlegesebb kapcsolatot, tiszteletet éreztél minden élőlény iránt mint az “átlag”.

– Jobban szereted az éjszakát mint a nappalokat.

– Nehezen lelsz vagy leltél párra, de sosem volt nehéz számodra elcsábítani a másik nemet.

-Különös álmaid megérzéseid egész életedben végigkísérnek.

-A szellemvilággal való kapcsolat könnyen megy számodra.

-Nem szokásod “sajnálni magad” inkább azt mondod: “bármire képes vagyok”.

 

Ha a felsoroltak illenek Rád akkor Te bizony nagy valószínűséggel boszorkány vagy sok sikert az úton!

 

Forrás : astronet.hu , selinanut.hu

You may also like...