Döbbenetes! Magyar népi módszer a csakrák hangolására

Géczy Gábor előadása a nép gyógymódokról, melytől  tátva maradt a szám, olyan érdekes dolgokat mondott, úgyhogy mindenképpen meg kell osztanom veletek ebből néhányat, de feltétlenül ajánlom meghallgatni, végignézni az egész előadást.
Először is arra világít rá, hogy a nagyszüleink, dédszüleink, és persze a még régebbi korok vidéki emberei, mennyi mindent tudtak a különféle nyavalyák gyógymódjairól. A füvesemberek füvesasszonyok, bábaasszonyok, csontrakók, kenőasszonyok, stb. még őrizték a táltosok ősi tudását. Mint tudjuk, akkoriban még nem voltak kemikáliák, és olyan hivatalos orvostudomány, amely mindezt a régi tudást sarlatánságnak, kuruzslásnak minősítette, és kiszorította az emberek mindennapi életéből. És mire jutottunk? Egyre több a beteg ember..

Aztán mondott egy rendkívül érdekes dolgot. Arra jött rá, hogy a csakráink mindegyike, szépen sorban behangolható a szolmizációs hangokkal. Ha betegek, vagy csak nagyon fáradtak vagyunk, feküdjünk bele egy kád meleg vízbe úgy, hogy a fejünket is belerakjuk. Öntsünk bele pár csepp, bármilyen illóolajat, és próbáljuk meg megkeresni azt a dó hangot, (énekeljünk) amely a gyökércsakránkra el kezd rezonálni. Ha megtaláltuk, ezt erősen lehet érezni, akkor utána énekeljük végig a ré, mi, fá, szo, lá, ti hangokat is. Ezzel az összes csakránkat képesek vagyunk kitisztítani, harmóniába hozni, és aktiválni. A gyógyulásunk pedig megtörténik. Tulajdonképpen a magyar népdalok hangkészlete, és ezek éneklése is felér egy ilyen csakra harmonizálással.

Ezután felrajzolta a táblára, a hosszanti tengelyünket (gerincünket), amelyre bejelölte a csakrákat, és a hozzá tartozó szolmizációs hangokat, majd ezeket felülről lefelé haladva, és visszafelé olvasva, (a szívcsakrához tartozó “fá” hang kivételével, az ó hangokat ő-vel helyettesítve, a következő értelmes mondat állt össze: ITT ÁLL ŐS FA, ÍM ERŐD.

– 7-es, korona csakra                     TI                            IT

– 6-os, harmadik szem csakra        LÁ                           ÁL

– 5-ös, torok csakra                        SO                         OS

– 4-es, szív csakra                          FA                          FA

– 3-as, napfonat csakra                  MI                          IM

– 2-es, nemi csakra                         RE                         ER

– 1-es, gyökér csakra                      DO                        OD

Döbbenet, ettől kész voltam. Egyszerűen hihetetlen. Az Ős fa, a gerincünk, mely alul a gyökér, fenn a korona, melyből úgy kapjuk erőnket, hogy lent a Földbe, fenn az Égbe vagyunk bekötve. Vajon Kodály Zoltán tudta azt, hogy az általa elnevezett hangok ezt a bölcsességet adják ki? Bizonyára fogalma sem volt róla, ezt minden valószínűség szerint, odaátról súgták neki.

Hát ezek azok a dolgok, amelyeket csak ilyen előadások keretében tudhatunk meg, és még csak ki sem kell tennünk a lábunkat otthonunkból, számomra az Internet valódi csodája ez. Szeretettel ajánlom nektek is.

 

Géczy Gábor előadása nyomán

 

You may also like...