George Clooney – Az esküvő , horoszkóp elemzése

Véletlenül semmi sem történik, ezt tudjuk. De miről árulkodnak a csillagok? A párkapcsolat örök téma, egy misztérium, és mint minden misztérium felfoghatatlan, az ember felett áll, a teljesség elérésével és az isteni megtapasztalásával kecsegtet. Tele van titokkal, rejtéllyel. A legtöbb ember vágyik rá, hogy ezt a rejtélyt megtapasztalja. Ettől olyan izgalmas, és titkon belül mindenki reménykedik, hogy talán neki sikerül…

Számos jó tanácsot és tuti tippeket kaphatunk ehhez a médiából – hasonlóan jókat a fogyókúrákhoz is –  a nagy igazságot azonban senki sem tudhatja, senki sem láthat bele a legnagyobb misztériumába, magába az emberbe, az egyéni sorsunkba és abba, amit meg kell tapasztalnunk. Mindenki a teljesség elérésére törekszik a saját módján a saját útját járva. A születési horoszkópunk ezt a teljességet tükrözi. Kiolvasni belőle nem egyszerű kihívás.

George Clooney újranősült 2014. szeptember 29-én hétfőn 12 30-kor. A tartós kapcsolatot, a házasságot a horoszkóp VII. háza jelöli, de természetesen a teljes képletet ki kell elemezni, hogy megértsük az egyén szükségleteit és jellemvonásait, reakcióit. Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy az asztrológia meg tudja mondani, hogy mi fog konkrétan történni velünk. Lehet, hogy így van, én azt mondanám, főként a lehetőségeink milyenségére mutat rá illetve ahogyan azokat megéljük.

Nézzünk bele George Clooney horoszkópjába a teljesség igénye nélkül! Napja a Bikában van, együtt áll a Merkúrral a 2-es házban. Nem sieti el a dolgokat, megfontolt, jó az intellektusa és mindenek előtt az anyagi biztonság, a kényelem, az élvezetek nagyon fontos szerepet játszanak életében. A Napjával szemben áll a Neptunusz, ami egyrészt művészi és érzékeny beállítottságot és nagy fantáziát kölcsönöz, másrészt – mivel az aszcendensének az ura – a látszat olykor csalóka, vagyis nem teljesen olyan a személyisége, mint amilyennek mutatja azt.

Remény az előrejutásra. A Holdja együtt áll a Szaturnusszal a Bak jegyében a 11-es házban. Ez egyrészt politikai érdeklődést mutat (akár házasság révén) másrészt jelzi, hogy nagyon tudatosan építi jövőjét, fontos a karrier, a státusz és hogy előnyös kapcsolatokra tegyen szert. A barátságok, a karitatív tevékenységek szintén meghatározóak. A páros a hírek szerint egy jótékonysági rendezvényen találkozott először – Hold a 11-es házban.

Érzelmileg közel kerülni nagyon nehéz a Bak Holdú emberekhez, különösen, ha az a Szaturnusszal együtt áll. Hűvös és távolságtartó. A Szaturnusz falat emel maga köré. Ez az állás önkorlátozást, szorongást, depressziót is jelöl, mivel a Szaturnusz elnyomja belső szükségleteit, nem szívesen fedi fel sebezhetőségét, ezáltal nehezen mutatja ki valódi érzéseit. Ez a fajta védekező mechanizmus óvatossá, erőlködővé, keménnyé és nagyon magányossá teszi a szülöttet. Feloldódni akkor tud, ha biztonságban érzi magát, illetve ha egy hosszú érési szakaszon keresztül megy. Ezért is gyakori az, hogy a Szaturnusz késleltetve, idősebb, érett korban tudja megadni azt, amire vágyunk. Akkor, amikor már sok nehéz tapasztaláson túl vagyunk. A kemény szív mögött egy nagyon érzékeny lélek lakik, akiben iszonyatosan nagy a bizonyítási vágy és a teljesítménykényszer.

Az Aszcendense a Halak jegyében van, amitől érzékeny, romantikus, segítőkész ember benyomását kelti. Az aszcendens jegye mutatja meg, ahogyan mi érzékeljük, amilyen hatást tesz ránk: lágy, kedves, megfoghatatlan, művészi. Az ő szemszögéből nézve pedig azt jelenti, hogy milyen szemüvegen keresztül látja a világot. Nos, a Halak aszcendens rendkívül idealista és képes rózsaszín szemüvegen keresztül szemlélni a dolgokat. Ez művészi hivatás esetén rendkívül előnyös, ám a kapcsolatok terén már okozhat csalódásokat. A születési uralkodója (Jupiter) a Vízöntő jegyében áll a 12. házban Neptunusz kvadrátban. Nemcsak hogy független és idealista, de egy szimbólummá is vált, egy megfoghatatlan, elérhetetlen ideál és mindemellett rendkívül fotogén a Neptunusznak köszönhetően. Reklámarc. Szimbólumnak, sztárnak lenni nem könnyű feladat, hiszen nem szeretne csalódást okozni és egy ideál fenntartása sok lemondással is jár (Neptunusz). Alkohol és drog problémái (Neptunusz) is utalhatnak arra, hogy hajlamos elmenekülni a valóság – így önmaga elől is. Szerencsére a fegyelmezett Holdja a Bakban segíti a határok megőrzésében vagy visszaállításában. A Vénusz az I-es házban szépséget, kellemes megjelenést, művészi tehetséget ad, ugyanakkor a Kosban a Vénusz gyenge, hirtelen fellángoló nagy szenvedélyeket, kalandokat jelez, amit az Oroszlán Mars az 5-ik házában szintén megerősít.

Mi a helyzet a párkapcsolatok, házasság terén? A párkapcsolat jelölője, a VII. ház ura a Merkúr együttállásban van a Nappal, ami a 6. ház ura. A kapcsolatok és a munka területei így összefonódnak. Tudunk “pár” ilyen létrejött kapcsolatáról. A Neptunusz (Asc ura) szemben áll a Bika Napjával, ami csábulást, idealizálást, csalódást és hűtlenséget is jelez no és megannyi titkot. A Merkúr a 2-es házban van, vagyis a pár révén biztonságra és önbecsülésre tehet szert és vélhetően anyagilag sem jár rosszul. Mindemellett Bikaként hajlamos lehet a párját tulajdonaként tekinteni. Az aszcendenssel szemben lévő jegy utal azokra a tulajdonságokra, amelyeket a házastársunkban keresünk. Ez Clooney esetében a Szűz jegy, tehát az okos, racionális beállítottságú nők jöhetnek szóba. A Hold jegye szintén utal a feleség típusára: határozott, olyan, aki már letett valamit az asztalra, a karriere, a státusza fontos.

Miért szakadnak meg a kapcsolatai? A párkapcsolat jelölője, a Merkúr a függetlenséget szimbolizáló Uránusszal áll kvadrátban, amely azt jelzi, hogy szabadságra, állandó izgalomra van szüksége, nehezen viseli a korlátozásokat. A fix jegyek túlsúlya miatt meglehetősen makacs és rugalmatlan. Amikor a VII-es házzal kapcsolatba kerül az Uránusz, – jelen esetben kvadrátban – az gyakran szokatlan, botrányos, nem szokványos kapcsolatokra utal, amely hirtelen, váratlan, nagy intenzitással jön létre – és hirtelen szakad meg, esetleg gyors (kényszerű vagy meggondolatlan) házasságot jelöl, vagy szokatlan házasságot. Természetesen jelezhet Vízöntő jellegű partnert is, ez esetben több az esély, hogy a kapcsolat hosszabb távon működjön.

Amal Alamuddin a Vízöntő jegy szülötte. (1978. február 3. Beirut) A Vénusza együtt áll a Nappal a Vízöntőben Uránusz kvadrátban, a Holdja a Nyilasban van együttállásban a Neptunusszal. A képletek összevetéséből látszik, hogy nagyon erős kapcsolat van közöttük, bár ez az intimitástól elég távol áll, mégis láthatóan szoros kötelék fűzi őket egymáshoz. Az esküvő pazar, grandiózus volt, milyen is lehetne, ha a Jupiter az Oroszlán jegyében tranzitál és hat Clooney Bika Nap-Merkúr együttállására? Egy kissé túlzó biztosan. Vajon mi  jöhet még egy 160 milliós eljegyzési gyűrű után?

Mi jelzi azt, hogy bár Clooney kijelentette az első válása után, hogy többet nem nősül, mégsem történt így.

Sekunder direkció – a legjelentősebbek:

  • A progressziós Holdnak mindig nagy a szerepe. Clooney 53. életévében a progressziós Hold a Bakban van. A radix X. házába esik. ( A Progr.Hold ha sarokházba esik, mindig jelentős eseményre utal.)
  • Progressziós Telihold–> párkapcsolat, gyakran jelez házasságot. Itt le lehet aratni a gyümölcsöket.
  • Progressziós Vénusz (általános kapcsolat jelölő, Napnak, Merkúrnak ura) exact együtt áll a radix Merkúrral (VII-es ház ura)
  • Progressziós Asc jegyet váltott –> Bikából Ikrekbe – személyiség változik, Ikrek a kapcsolatok jegye, és az ikrekben gondolkodhat máshogy, mint korábban
  • A Progressziós Mars a 29. fokon nem túl szerencsés, mivel kritikus fokon áll, kritikus időszakot jelöl, sok változással és a sürgető érzés is felerősödik, hogy valamit megoldjunk. A Mars esetén elsietett lépéseket jelöl, vakon beleugorhatunk valamibe.

Forrás:  horoszkopelemzes.hu

Németvölgyi Nagy Renáta

You may also like...