Május 4. Telihold – Komoly mélységeket feltáró lelki munka, elengedés, új kezdet, megújulás

Most itt a lehetőség, ne szalaszd el! Az egész május hónap olyan elképesztő erős támogató, megújító energiákkal érkezik, mely talán ezáltal az év legerősebb hónapja lesz.

Most kell befogni a jó szeleket, és vitorlánkat a cél felé irányítani, majd többé nem téveszteni szem elől, a fókuszt folyamatosan a célon tartani!!

Most nem elég az a hozzáállás, hogy hurrá elengedés, kicsit listát írunk, meg varázsolunk a mai napon, hanem az elkövetkező két hétben napi szinten érdemes szembe nézni mindazzal, ami életetekben nehézséget okozhat vagy éppen egészségi állapototokat rongálhatja.

Először is írjátok össze az életetekben megjelenő nehézségeket, jelzéseket és keressétek meg mit szimbolizálnak, mit akarnak üzenni számotokra.

Bármi, akár az autótok sérülése, a benneteket ért baleset, vagy betegség, amivel az elmúlt időszakban találkoztatok. És ami még érdekes, hogy akár saját gyermeketek is kimondhatja a legnagyobb félelmeteket, vagy éppen viselkedésével, betegségével üzenhet felétek. Amennyiben nem juttok zöldágra magatokkal, akkor kérjetek külső segítséget, akivel ezeket a szimbolikákat megfejtve előre tudtok lépni. Lehet ez asztrológus, kineziológus, vagy más lelki terapeuta. Vagy olvashattok a szimbolikák világával foglalkozó könyveket, írásokat. Figyeljetek belső hangotokra, testetek jelzéseire!

Nézzük meg most részletesen a Telihold napját, és az elkövetkező időszak feladatát!

beautiful-moon-light-angel-angels-20485815-683-1024

Egyszerre kapunk sors és tudattalanból induló lassító, hátráltató energiákat, melyeknek az a célja, hogy komolyan vegyük most feladatunkat, megfontolt döntéseket hozzunk.

Nem kell elkeseredni, mert aki jól végzi a feladatát, nagy erővel bíró támogató energiáknak ad szabad utat, ami valódi kiugrást hozhat. Amikor végeztek a belső „nagytakarítással” akkor bátran belevághattok új dolgokba, garantált siker lesz a vége.

A gondolkodásotok friss fuvallatot kap, észrevehetitek, hogy remek ötleteitek lehetnek, és igen gyorsan átlátjátok a problémás helyzeteket. Jobban működik most a kommunikáció, akár szóban, akár írásban könnyebben megtaláljátok a hangot másokkal.

Igaz rengeteg új ötletetek lehet, de ez most a még működő, korlátozó energiák miatt nem tud a maga könnyed módján meg is valósulni. Nem szabad most türelmetlennek lenni, írjatok le mindent, ami eszetekbe jut és gondoljátok végig, milyen lépéseket kell megtennetek a megvalósítás érdekében. Legyen ez most egy előkészítő időszak is. Ha türelmetlenek lesztek, akkor az csak oda vezet, hogy hitetek csökkenhet, és ez korlátozza a könnyed lépéseket, vagy éppen mások véleményétől való félelmetek miatt korlátozhatjátok saját akaratérvényesítéseteket.

Ez a korlátozás azonban pont segíthet abban, hogy éleslátások által megleljétek a még elengedésre váró, visszahúzó berögzüléseket.

A sors csak akkor tud támogatni benneteket, ha megteszitek a valódi óriásugrást, és tényleg felfedezitek azokat az energiákat, amik még béklyóként láncolnak a földhöz benneteket. Ezek a láncok mélyen tudat alatt vannak lelakatolva és tudatosan nem is gondolnánk, hogy működnek.

Figyeljetek tehát a jelekre! Éreztek megrekedést? Vagy visszatérő egészségügyi problémával küzdötök? Ezek mind jelzések arra, hogy valami a mélyben még ott van, és mint egy vasmacska fog vissza benneteket.

Amikor ezek megvannak, akkor jöhet az elengedés, ami most nem mondhatni, hogy túl könnyen megy, ha nem hisztek magatokban és a változás lehetőségében. Nem elég csak beszélni róla, tudni, hogy meg kell tenni, hanem valódi lépéseket kell tenni, még akkor is, ha minden porcikátokban ragaszkodtok a régi dolgokhoz, mert még ha rossz, akkor is biztonságot ad. Tudatosan nehezen kezelhető helyzet, mert azt érezhetitek, ha változtattok, nem fognak benneteket szeretni, elveszthetitek a másikat, a hatalmatokat, irányításotokat, vagy valamit, ami fontos számotokra. Ezeknek az érzéseknek a gyökere mind-mind gyermekkorotokban gyökeredzik, ezért is nehéz megszabadulni tőle.

Talán erőt ad a változásokhoz az, ha tudjátok, hogy a felelősségteljes, áldozatvállalós, és elengedős időszak után tényleges újjászületés és változás jöhet el.

Most ellentétek feszülnek bennetek, önmagatokkal harcoltok. Ez megjelenhet abban, hogy indokolatlanul éreztek belső feszültséget, ziláltságot és igazán nem tudjátok mi is okozza ezt. Jól érzitek magatokat, de valahogy még sem. Tudatos akarat és a tudattalanban dolgozó minták között zavar van, de ezt tudatosan nem látjátok.

Vágyaitok és lehetőségeitek lehet, hogy nincsenek összhangban, így csalódottak lehettek, mert tudatosan azt érzitek mindent megtettetek, még sincs változás. Ilyenkor éljetek a gyanúval, hogy ez csak önbecsapás, aminek az eredménye az lehet, hogy áldozattá válhattok valamilyen módon. Fel kell ébredni Csipkerózsika álmunkból és szembenézni a valósággal.

Érdemes ma olyan dolgokat bevállalni, amiben másokért hozhatok áldozatot, vagy épp mások érdekében mondotok le valamiről, amihez eddig nagyon ragaszkodtatok, mert ezek új lehetőségeket hozhatnak el számotokra.

Kimondottan jó, ha most ezeket az áldozatokat a család területén, a családért hozzátok meg, még ha ezzel felborul az eddigi kiszámított életetek, vagy akár anyagi lemondással is együtt jár.

A lelki elengedést segíti, ha első lépésként elfogadjátok azt, hogy még mindig a régi minták irányítanak, de el kell döntenetek, hogy ezen változtatni akartok.

Ilyenkor persze egy tudatos embernél ösztönös reakcióként megjelenhet a harag, amivel megint csak szembe kell nézni, és nem szabad, hogy eluralkodjon felette.

Gondolom, már sejtitek a következő lépést, jön a megbocsátás. Ez sem könnyű, mert másoknak sokkal könnyebben megbocsátunk, mint saját magunknak. Viszont meg kell tennünk, valódinak kell lennie, nem csak mondani, hanem érezni is kell, hogy így van!

És mivel tudjátok még segíteni az elengedést? Tanuljátok meg élvezni a pillanatot, fedezzétek fel, mik azok a dolgok, amik nektek okoznak boldogságot, fedezzétek fel saját igényeitek!

 Telihold Varázslat

Természetesen ma se feledjétek el a listát megírni mindazokról, amiket ki szeretnétek takarítani az életetekből, és este elégetni azt.

Tegyétek ezt szívetekben szeretettel, és amikor már elégett a lista, akkor öntsétek a lefolyóba, mivel ma a Hold vizes jegyben áll. Így a Tűz és a Víz energiái együttes erővel segíti az elengedéseteket.

Sikeres önvizsgálatot és csodás újjászületést kívánok mindenkinek!

Elengedés művészete és varázslat!

Dudás Mária

1-beavat

 

You may also like...