Te milyen világot teremtesz?

A saját valóságunkat magunk teremtjük, akkor is, ha sokan tiltakoznak ez ellen és a környezetre mutogatnak.

Nem Rólad írok, hanem sokakról….másokról…ha magadra ismersz, az csak a “véletlen” műve…

Így újév napján, ha körülnézünk, hogy hová tűnt a karácsonyi felfújt szeretetlufi csalódva látjuk, hogy romok vannak. Legtöbb családban feszültség, mert az elmúlt napokban túl sokat kellett együtt lenni. Évközben a rohanás, a munka, a kötelezettségek, a gyerek, a szülő annyira lefoglalt, hogy észre sem lehetett venni, hogy milyen együtt lenni. Ezt csak beborítja a sok papír és a mosatlan edény.

Nem Rólad írok, hanem másokról, azokról, akiknek a karácsonyi készülődés teher. Akiket nem is érdekel, hogy kinek mi a kedvenc étele, süteménye, az viszont érdekel, hogy hányan nyomnak tetszik-et a facebook-on a kiposztolt fényképre, amin egy csodás süteményt tettél ki éppen. Persze ez lehet egy aranyos kutyus is, vagy éppen egy divatos szobabelső.

Nem Rólad írok, hanem azokról, akik most kiürült pénztárcával kezdik az újévet és most bánják, hogy annyi pénzt kiadtak arra az ajándékra, ami csak egy volt a többi között.

Nem Rólad van szó, hanem azokról, akik majd a munkahelyen és a barátnőkkel mártírként mesélik egymásnak, hogy ki hány féle süteményt, ételt készített, ki mit vásárolt az anyósának, a gyermeknek, a férjnek és hogy a gyerekek csak zajongtak és a férj napokat aludt át borostásan…és majd, most majd másképp lesz…

Megesküdtél, hogy ez 2014-ben nem fog megtörténni?

Most, hogy eljött 2014 jön majd a nagy változás, teli újévi fogadalommal?

Én nem hiszek az újévi fogadalmakban, mert az újévi fogadalmak jó, ha egy hétig kitartanak és utána minden ugyan úgy megy tovább, mint eddig. Vagy mégsem? Persze egy kicsit rosszabb lesz, hiszen még az önbecsülésed is csorbul majd, amikor amiben változást akartál valahol kibillen és te továbbra sem leszel

nem leszel türelmesebb a gyerekkel
az anyóst továbbra sem bírod 2 percnél tovább
nem leszel kedvesebb a férjeddel
nem jársz le futni
nem veszel egészségesebb ételeket
nem tartod a diétát
Magyarázat, meg lesz rá, mint ahogy eddig is volt:

a gyerekben nincs tisztelet
az anyós újra beleszól mindenbe
a férj, már megint később jön haza
éppen fáradt vagy és még túlóráznod is kell
most nincs egészségesebb kajára pénz
és egy kis csoki csak jár menstruáció előtt…
Te is tudod, hogy az életed egyik napról a másikra nem lesz tökéletes, főleg nem, ha egyszerre 4-5-10 dologban szeretnél változtatni.

Az első lépést viszont megteheted, bármikor ehhez még az újévre sincs szükség. Ne egy napon akarj mindent megváltoztatni, ez nagyon keveseknek sikerült. Ha viszont rászánod magad, akkor tegyél egy lépést. Egyetlen lépést, minden nap, napról napra. Akkor is, ha fáj, akkor is, ha fáradt leszel, akkor is, ha mindenki más azt mondja, hogy hülyeség….

Te csak döntsd el, hogy boldog leszel!

Tegyél meg mindent, ami tőled telik és biztos vagyok, hogy eléred! Hiszen egyre több kutatásban mutatták ki, hogy a boldogság döntés kérdése.

1-10521329_373370542813394_8426261939243730_n

Ne feledd, ne akarj mindent egy nap alatt elérni, ugyanakkor tegyél meg minden nap egy lépést…

 

 

forrás: facebook

You may also like...