Titkos becenevek és jelentéseik. Te hogyan hívod a párod?

 

Titkos becenevek, melyeknek jelentései vannak.

Vannak népszerű és kevésbé használt becéző nevek, de majdnem mindenkinek van legalább egy ilyen párkapcsolatában.

Ezeknek a neveknek számos jelentése lehet, akár megbújhat mögötte kritika is.

ogy szólítjuk férjünket, párunkat? És ő minket?

Mackó, tigris?

Esetleg valamilyen fantázianéven?

Vagy valamilyen kedves állatról neveztük el?

Vigyázzunk ezekkel a nevekkel, mert sok mást is jelenthetnek.

Titkos vágy minden kapcsolatban van, és most kiderülhet, mi is az.

Legnépszerűbb becéző nevektől haladunk előre egy európai felmérés szerint.

 

 

 

Kincsem

A párok körülbelül 37%-a szólítja így egymást. Párunkat is így szólítjuk? És fordítva is igaz? Akkor örülhetünk. Ez ugyanis különleges elismerést jelent. Ugyanakkor benne van a birtoklási vágy is. Ki szeretne egy megszerzett kincset kiengedni kezéből?

 

Nyuszi, Nyuszkó, Nyuszikám

Kívánni való, („egyszerűen megzabálom”), annyira aranyos. E mögött az erotika is megbújik, és felerősödik. Akit partnere így szólít, az mély erotikus vonzalmat érez párja iránt.

 

Egérke

Ebben az esetben valaki védi partnerét. Akit így szólít párja, óvja és szereti őt, mert sebezhető, félénk, ám igen gyors.

 

Szerelmem, Szívem 

Ő a legkedvesebb ember a világon. De ezt újra és újra bizonyítani kell.

 

Maci, Mackó, Macikám

Titkon elvárjuk tőle a védelmezést. Azok a nők, akik így hívják párukat, szeretnék biztonságban érezni magukat.

 

Valamilyen édesség pl Cukorfalat stb. 

A társ olyan édes, mint a cukor. De ilyennek is kell maradnia a nőnek, mert könnyen konfliktusba keveredik. A férfiak, akik így szólítják partnerüket, szeretetre és alázatosságra vágynak.

 

Bébi,Baby

Valóban olyan ártalmatlan ez a becenév, mint amilyennek tűnik? Aki így hívja párját, nem veszi komolyan őt.

 

 Tigris

Oh! Akik partnerüket valamilyen ragadozó nagymacska névvel illetik, mint becéző kedvesség, bátorságot és vezetést várnak tőle.

 

 Mama/Papa, 

A szülői szerep egyértelműen tükröződik ezekben a becéző nevekben. De hol van a pár a kapcsolatban? Talán érdemes lehet megvizsgálni mindkét fél szerepét és viszonyát ezekben a kapcsolatokban kivéve ha a pár már hosszú évtizetedek óta együtt van, ez esetben összetartozásukat jelzik.

Ennek pozitív változata a Mami/Papi amikor is kedvesen évődve jelezik a felek egymáshoz való elkötelezettségüket. Ugyan ez igaz az Anya/Apa becézésekre, ám ez csak akkor pozitív ha még nincsenek gyeremekek a kapcsolatban. Ahol már gyermek is született ott szintén a Mama/Papa effektus érvényes: a szülő szerepen kívül érdemes lenne átgondolni a párkapcsolatukban felmerülő problémákat, egymástól való elhidegülést.

 

 Dagikám

Hoppá! Ez egyáltalán nem hangzik kedvesen és nem is az! Mindenki számára egyértelmű ennek a becéző névnek a jelentése, ami kritikát fogalmaz meg, méghozzá – Néhány kiló mínusz jól állna neked.

 

Cica, Cicám, Cicmicc

Itt a férfi jelentős érzelmeket táplál párja iránt, akár az életét is képes leélni vele, de némi birtoklást is jelképez, üzenete: amit nekem szabad azt neked nem. Elkötelezettsége mellett némi hűtlenség részéről belefér, de a nőnek nem.

 

Nem tipikus hagyományos becenevek

Legtöbbször arra utalnak, hogy a párok különlegesen fontosnak tartják egymást, illetve hogy nem akarnak kedvesüknek “sablon” becenevet adni.

 

Közzétette:  lelekpillanatok.hu

 

 

 

 

You may also like...