Varázslatos utazás a Skorpió Király Birodalmában – Új érzelmi minőségek születése

Varázslatos ősz vár ránk!

Kezdődik ez – október 23-án – este egy kivételes és mágikusan érzelmes Újholddal indul, amelyben ezúttal nem csak a Hold és a Nap áll együtt, hanem melléjük táncol egy csábos kacsintással a Vénusz is. Ráadásul mindezt úgy, hogy (szintén különleges pillanat!), hogy a Nap, a Hold és a Vénusz együttlépnek be a skorpió jelébe! Együtt, kéz a kézben

Varázslatos ősz vár ránk! És ez ma – október 23-án – este egy kivételes és mágikusan érzelmes Újholddal indul, amelyben ezúttal nem csak a Hold és a Nap áll együtt, hanem melléjük táncol egy csábos kacsintással a Vénusz is. Ráadásul mindezt úgy, hogy (szintén különleges pillanat!), hogy a Nap, a Hold és a Vénusz együttlépnek be a skorpió jelébe! Együtt, kéz a kézben. Azaz olyan Újhold ragyog ránk ma este, amely hosszú távon érzelmileg egy teljesen ÚJ MINŐSÉG megszületését jelzi!

IMG_133563277128483

És elárulok egy titkot. Ez egy folyamat első fázisa, amely majd 2015. márciusában ér véget a kos jelében. Erről a titokzatos folyamatról és a nagy októberi érzelmi átminősülésről lesz szó ebben az írásban. Egy biztos. Ez az ősz kicsit más, mint a többi. Misztikusabb. Mélyebb. Érzékibb. Érzelmesebb. Olyan mély belső utazásra hív most minket a Teremtő, amiben ritkán van részünk. Ezen az őszön olyan helyzetben találhatjuk magunkat, amire korábban azt mondtuk volna, ez biztosan nem fog velem megtörténni! Hát most megtörténik. Mert mostantól bármi megtörténhet. Még az is, hogy a cicák beleszeressenek az egerekbe, persze legnagyobb meglepetésére mindkét félnek.  

Tehát nézzük sorban.

Az első fontos időpont, október 23. 13 órakor és este lesz. Ekkor lép át a Nap a mérlegből a skorpió jelébe, majd este együtt áll a Holddal és a szintén skorpióba belépő Vénusszal. Tehát Újhold Vénusszal! Ez idén alaposan felerősíti a skorpió stációjának időszakát!

A Vénusz ezzel ráadásul polárissá is válik rögtön, azaz innentől pár hétig a mély szenvedély és a nagy, halálos szerelem idejét hozza el. Ilyen időkben az is szerelmes lesz, aki korábban sosem volt vagy vadul menekült előle. „Meghalnia” persze csak az egónak kell, s ez egyben a skorpió idejében kikerülhetetlen. Ez segíti azt, hogy tisztább, érzőbb, jobb emberré váljunk. Hiszen maga a szerelem az út, ami ide vezet. Ami mélyen átalakít. 

Egyben a szerelmetes alkotó erő diadala is, hiszen az érzelmek mellett az alkotó, teremtő erők is maximumon járnak most, így a lehető legtöbbet tudjuk ebben is kihozni magunkból! Ahogy a lehető legtöbbet tudjuk kihozni a kapcsolatunkból is. Érzelmileg elmélyültebbek, érzékenyebbek, érzőbbek, szenvedélyesebbek és impulzívabbak leszünk. Fontosabb szerep jut a szexualitásnak, az erotikának is a párkapcsolatokban. Ebben is most lehet igazán elmélyülni, vagy mondjuk úgy: eljön az ideje, hogy megtanuljunk „belehalni” a másik ölelésébe – ami persze feltételezi az ego teljes háttérbeszorítását, ami a skorpió egyik nagy titka. (Sokan pont ezért félnek tőle)

unnamed (2)

Ez az időszak mindemellett a Vénusz és a Nap közeli haladása révén a skorpió jelében a párkapcsolatok és az érzelmeklegmélyebb átalakulásáról, átminősüléséről is szól. Egy teljesmetamorfózis is végbemehet, hiszen a Vénusz ráadásul közben szorosan a Nap mellett halad – szóval ne lepődjünk meg a végkifejleten. (Ahogy a macska se fog majd, ha belenéz az kisegér szemébe.)

Az érzelmi metamorfózis idejét éljük tehát, akár mert most mélyül el igazán egy kapcsolat, akár mert most ér véget teljesen. A skorpió stációjának egyik jelszava ugyanis: szakad vagy mélyül. Nincs köztes megoldás. Amit elmélyíteni, érzelmesebbé tenni már nem lehet, amiben az igazi szerelem vagy szeretet mindent átütő ereje már nincs benne az most kikerülhetetlenül meghal, véget ér. 

Az Újhold varázslatos plusz üzenete annyit tesz hozzá mindehhez, hogy érzelmi téren egy teljesen új kezdetet vagy egymélyreható érzelmi megújulást hozhat a következő pár hét a nagy metamorfózis hatására. (S ennek lesz majd hosszú távú folytatása a jövő márciusig terjedő időszak.) Természetesen mindez elsősorban belső munkát, belső folyamatokat jelöl! Mert pont ennek révén fog majd hosszú távon egy új párkapcsolati minőség megszületni. És egyúj teremtő-alkotó erő is!

Persze a következő pár hétben egy új szerelem megszületésének élménye is erősen benne van. 

Miben segít még ez a különleges vénuszi, újholdas hatás? Abban, hogy érzelmi téren vagy az emberi kapcsolatok világában a mély belső átalakulások hatására levágjunk magunkról mindent, ami nem Fény. Vagy aminek végleg lejárt az ideje sorsunk körében. Ugyanezt erősíti a Nap is a skorpió jelében megtett útjával. A nagy korszakváltás idejét is elhozza ezáltal, hiszen minden olyan dolog véget ér most, ami jó ideje életképtelen volt csak nem vettük észre. Most nem lehet nem észrevenni, mert a Nap fényével rávilágít, hiszen a skorpió minőség egyik üzenete: „Az Igazság a mélyben van!” Ez az Igazság – lelkünk és sorsunk Igazsága – jön most a felszínre, s követeli ki magának a belső és külső változásokat.

A skorpió időszaka az egyik legmisztikusabb időszak az év körén. Október végén, november elején különösen, hiszen ilyenkor átlagnál erősebb az angyali jelenlét! Ilyenkor mindenki kicsit fogékonyabbá válik a titkokra, a misztikumra,kíváncsibbá a felszín alatti rejtett összefüggésekre. Fogékonyabbá a lelki kérdésekre, a lelki életben való alámerülésre. 

Nagyon is kedvez épp ezért ez az időszak a titokkutatásnak, a misztikus (belső) utazásoknak. 

És segíti azt is, hogy jobban, mélyebben megismerjük önmagunkat! Talán ez a legfontosabb üzenete. A mély önismeret. Ugyanis a Nap ilyenkor pont abban segít, hogy minden eddiginél tisztábban rálássunk önmagunkra: legmélyebb érzéseinkre, szívünk nagy, féltve őrzött, hét lakat alatt tartott titkaira. Most kinyílik a lakat, pattan a zár, s a Szív Nagy Igazságainak jön el a rendelt ideje. Bármi legyen is az. S rálátást hoz persze saját „sötétebb oldalunkra” is, amire esetleg nem szívesen gondolunk. Rálátunk a mélyben bennünk dúló haragra, irigységre, indulatokra vagy mély lelki sérelmekre melyektől már szabadulni kéne, mert negatív energiákat generálnak. De persze a félelmek is megmutatják csúnya fejüket, így kiváló pillanat ezeket is levágni magunkról.  

Sokan „nehéz” időszakként emlegetik a skorpió idejét ősszel. Én nem így gondolom! Talán kicsit fajsúlyosabb, mégis az egyik legszebb időszak, hiszen egész évben ilyenkor szól leginkább minden az érzelmekről, a lélek nagy titkairól, s az emberi kapcsolatok elmélyítéséről. De persze közben átformál. Épp ezért a skorpió időszaka csak annak nehéz, aki fél szembenézni önmagával.

IMG_148493638473037

Aki önmagának is hazudik, aki hamis világban él, s hamis képet játszik kifelé éjjel is, nappal is. Még a közvetlen családjának is. Aki csak a felszínen él felszínes, látszat életet. Annak nehéz időszak ez, igen. Mert a hazugságok ilyenkor lelepleződnek. Kikerülhetetlenül. Erről gondoskodik az Úr.

De aki bátran szembe mer nézni önmagával, aki nem fél a saját mélységeitől – mert tudja mi vár rá „odalent” -, akiben nincs hazugság se befelé, se kifelé, mert tiszta istenes életet él, annak nem nehéz ez az időszak. Sőt. Gyönyörű.  

De nézzük meg közben azt is, mi a szellemi vezérlet most? A vénuszi Újhold, valamint az október 25-i második Nap-Vénusz együttállás a skorpió jelén túl az Angyal csillagaiban lesz! Tehát legmagasabb szinten az Angyalok vezetik most tetteinket és érzéseinket. Átlagon felül nagy továbbra is az angyali segítség, az angyali vezettetés! Az Újholdban és a 25-i Nap-Vénusz együttállásban is közvetlenül az angyalok segítenek, hogy világosan és tisztán rálássunk leges legmélyebb érzelmeinkre. Ilyenkor kaphat az ember konkrét angyali útmutatást, vagy olyan jeleket, sugallatokat, amik angyali szférákból érkeznek tiszta segítő szándékkal a meglátásokhoz és ezáltal sorsunk átfordításához. Méghozzá ateljes rálátás misztikus élményét hozza el, hiszen a Vénusz most teljességet alkotó stációban halad. Azaz mind az érzéseinkre, mind a teremtő erőnkre, mind a kapcsolatainkra a részleteken túlmutató teljességben látunk rá ezekben a hetekben.  

Az angyalok most tanítanak minket jobban szeretnimélyebb érzésű emberré válni. Tanítanak elmélyülni, befelé figyelni a sok külső csillogással szemben. Az angyalok tanítanak a teremtő kreatív erőinket is még mélyebben átalakítani, s ezen a téren – a teremtés terén! – is végleg levágni magunkról mindazt, ami nem Fény, ami csak lehúz és nem felfelé emel. Főleg a félelmeinket! Fontos időszak tehát ez most – és ebben is sokat segít – hogy olyan mély átalakuláson menjünk keresztül mind érzelmileg, mind a teremtő erőinkkel kapcsolatban, amelyben legmélyebb félelmeinktől tudunk megszabadulni. Hogy az Új Korszak hajnalán ne a félelmeinket vigyük bele a teremtésbe! 

Október utolsó hétvégéje nem csak a szenvedélyes érzelmek és a szenvedélyes teremtő erők napjait hozza el a poláris Vénusz és a Nap együttállása révén, hanemkommunikációs téren is új erőre kapunk. A Merkúr ugyanis október 25-én este ismét direktbe fordul a Szűz csillagkép jövő lábánál és a mérleg zodiákus jelében. Ha szombaton esetleg úgy éreznénk, hogy szinte képtelen vagyunk beszélni, torkunkon akadnak a szavak, semmit nem tudunk se leírni, se kimondani… ne lepődjünk meg. Ugyanis 25-én a Merkúr stacioner állapotban van az Égen, azaz teljesen megáll a direktbe fordulás pillanata előtt. Lelassul, szinte megáll a kommunikációs is kicsit itt a földi világban egy napra. Persze ez nem más csak erőgyűjtés! A belső erőgyűjtés pedig ahhoz kell, hogy legyen erőnk rendben kimondani majd másnap (26-27-én), hogy mit mélyítünk el vagy mit zárunk le az emberi kapcsolatok világában ahhoz, hogyelőrelépjünk sorsunkban. Így október utolsó hétvégéje – de főleg október 26-27 – a nagy szerelmi vallomások vagy a nagy szakítások napjait hozza el. Bármi is történjen belül a lelkünkben, a lényeg, hogy tudjuk, mindez a Nagy Terv része és mindenképpen előrevisz. A szellemi vezérlő elv pedig fokozottan a teljes rend!

dimenziokapu

Október 26-án a délelőtti órákban éri el a Mars az Al Nasi csillagát, mely a Nyilas csillagkép kezdő csillaga és amely közvetlenül a Tejút Szívére mutat! Ez a nap kiváló lehetőség bármely új dolgot magas minőségben, Fénnyel és Szeretettel elindítani az életünkben. Talán pont azáltal, hogy közben lezárunk egy életképtelen kapcsolatot vagy helyzetet. De például ahhoz is átlagon felül nagy erőt ad, hogy elkezdjünk egy 21 napos teremtő mágiát terveink megvalósításához. Miért? Mert a Kezdet Törvénye alapján, ha Isteni Erőkkel indítunk el egy folyamatot – például egy teremtési folyamatot – akkor abban átlagnál nagyobb isteni teremtő fog megnyilvánulni! Ilyen isteni teremtő erő nyilvánul meg az Al Nasi csillagában. S mit lehet ezáltal teremteni? Bármit, amire igazán, tiszta szívből (!) vágyunk, hittel és szeretettel, s amire áldást kérünk Istentől. (Szigorúan félelmek bevitele nélkül!) Szeretettel és isteni hittel átitatott teremtő gondolatainkat így hangosan mondjuk ki minden nap egyszer 21 napon át pontosan október 26. 11 órával kezdve. Fontos, hogy áldást kérjünk rá a Teremtőtől.  

I-miss-you-lonely-girl-in-morning-sunshine

Október utolsó napjainak még egy fontos üzenete van. Október 31-én áll együtt harmadszor is a Szűz csillagkép jövő lábánál a Merkúr a felszálló holdcsomóponttal, miközben szextil fényszöggel kapcsolódik az Oroszlán csillagkép fejénél járó Jupiterrel. Ez elhozza harmadjára is (!) ezen az őszön a nagy felismeréseket és egy válaszút elé érkezés lehetőségét. Mivel a Merkúr a skorpió jeléből és az Angyal csillagaiból tért vissza ide, így itt is angyali erők segítenek abban, hogy felismerjük mely emberi kapcsolatot kell levágni magunkról ahhoz, hogy előre tudjunk lépni a sorsunk útján. Segít felismerni azt is, hogy mi vár még rendezésre életünkben, mi az ami eddig esetleg akadályozott az előrelépésben. A Jupiter fényszöge pedig abban segít, hogy egy magasabb szemszögből lássunk rá sorsunkra vagy arra, hogy döntéshelyzetben merre lépjünk tovább.

 

11002112221115364 

  

Veres Mónika Csillagtitkok

You may also like...