Vegetáriánusnak kell lennem ahhoz, hogy spirituális lehessek?

Íme egy olyan kérdés ami rengeteg vitát szült már spirituális körökben.

Tény, hogy sokan vallásuk szempontjából közelítik meg a kérdést, de nézzük meg ezt a kérdést az univerzum törvényei alapján, ahol nem dolgoznak “vallási dogmák, szabályok”.

A válasz nagyon egyszerű:

Nem.

A vegetáriánus étrend magatokra erőltetése csak árthat a fejlődésnek és lelassíthatja a céljaitok elérését. Amikor a spiritualitást magatokra erőltetitek abban egyáltalán nincs semmilyen spiritualitás.

Tegyetek úgy ahogy éreztek, ne azt kövessétek, amiről azt gondoljátok, hogy tennetek kellene. Helyezzétek az érzést előre. Bízzatok a test kívánságaiban/sóvárgásában. A testetek tudja,hogy mit csinál. Sokkal többet számít, hogy mennyit esztek és hogy miért is esztek, mint hogy mit esztek. A testetek tudja, hogy mire van szüksége, könnyen lehet, hogy még szüksége van bizonyos mennyiségű állati  fehérjére.

Amennyiben ezt el tudjátok így fogadni, gyorsabban tudtok a vegetáriánus étrend felé haladni. Minél jobban ellenzitek a húsevést, minél inkább tekintetek rá negatívumként, paradox módon, annál
tovább fogtok abban a valóságban maradni, amelyben a testeteknek rendszeresen bizonyos húsra van szüksége, hogy leföldelt és egészséges maradjon. Ha nem vagytok szilárdan leföldelve/ megalapozva, akkor nem tudjátok elérni a magasabb energiát csak úgy, hogy gyorsan kiégtek, céljaitokat nem tudjátok “lehozni fizikai síkra”..

Spirit-of-Meditation

Amikor erőltetitek a spiritualitás bármely formáját, akkor földeletlenek maradtok, nem tudtok gyakorlatiasak lenni, a fellegekben jártok, illúziókban éltek, guru és kiválasztottsági képzeteitek lesznek önmagatokról… úgymond, képtelenek lesztek a megnyilvánításra, teremtésre fizikai síkon. Képtelenek vagytok a dolgok leföldelésére, elvesztek a tévképzeteitekben és lassabban haladhattok a fejlődésben, mint ahogy egyébként haladnátok. Ehhez persze kifogásokat gyártotok: “így kell lennie, nem ez a karmám, az égiek jobbat szánnak nekem, stb.” ahelyett, hogy felismernétek önnön gyarlóságotokat, és azt, semmilyen felsőbb hatalom nem rendelkezik, ítélkezik, szól bele életetekbe ilyen formán.

Ezért fontos azt tenni, amit a legjobbnak és helyénvalónak éreztek, azt ami a legnagyobb izgalommal/lelkesedéssel tud eltölteni benneteket abban a pillanatban, nem pedig azt amiről úgy gondoljátok, hogy tennetek kell, mert spirituálisabbnak, egészségesebbnek vagy bármi másnak vélitek.

A spiritualitás a szívből jön, nem az elméből!

A magasabb én intuitív vezetése az érzelmek, intuíció, képzelet és inspiráció formájában jön. Tanulj meg hallgatni az ösztöneidre….Ne a gondolataidra!!!

A gondolatok pedig az elméből származnak. Azok a gondolatok, amelyek jónak érződnek igazak számotokra. Az összes negatív gondolat hamis. Ezért érződnek olyan “helytelennek”. Amikor hamis gondolataitok vannak, akkor a magasabb énetek úgy üzen nektek, hogy ezeket negatív érzelmek kísérik. A hamis gondolatokat a negatív eszmék/hitrendszer hozza létre. Az összes negatív eszme hamis.

Használjátok a negatív érzelmeket arra, hogy beazonosítsatok a hamis/negatív eszméiteket. Kérdezzétek meg magatoktól, hogy mit kellene hinnetek ahhoz, hogy a megfelelő módon tudjátok cselekedni.

De állj!! Várj!! Ne vágd rá a választ… Az az elmédből jön…. Csendesedj le.. Lassítsd a légzésed.. Figyelj a bensődre.. El tudod fogadni amit mondd Neked? Vagy az elméd az egód “jobban tudja” és túlharsogja most is? Szembe tudsz nézni Önmagaddal?

 

forrás: Selina Nut

 

1-beavat

You may also like...