Vénusz az Oroszlánban : végzetes szerelmek, pénzügyi végletek, az idei nyáron.

A Vénusz és az Oroszlán szerelme teszi különlegessé az idei nyarat.

A Vénusz, a társas kapcsolatok, a szerelem, a szépség, szórakozás, pénzügyek jelölője idén szokatlanul hosszú időt, négy hónapot tölt a királyi Oroszlán jegyében. Vendégeskedése különlegessé teszi nyarunkat.

Különleges érzelmi kihívásokat, emocionális magasságokat élhetnek meg idén nyáron azok, akik hajlandóak meglovagolni a most érkező energiákat. Az egyetlen feladat, amit teljesítenünk kell cserébe az, hogy  nagyon kis időre tegyük félre egónkat, korábbi sértettségeinket,  félelmeinket, bizalmatlanságunkat. Ez azért kell, hogy az érkező energiák megmutathassák azt az utat amely az elmúlt időszak lassabb, egyet előre, megáll, vár, időszakához képest, egy kellemes tempóban egyenletesen haladó autóéhoz hasonlítható és szinte pillanatok alatt elérhetjük céljainkat érzelmi téren.

Ahhoz viszont, hogy a most aktív energiák segítségét meg tudjuk érteni, és mint már említettem paripa gyorsasággal repitsenek céljaink felé, egy pillanatra nyitottá kell váljunk, elfelejteni az összes eddigi sérelmünket, félelmünket, hamis ragaszkodásunkat.  Ha ezt képesek vagyunk megtenni, pillanatok alatt új út nyílik meg előttünk, melyet hosszú ideje kerestünk, és talán már-már le is mondtunk annak megleléséről.

Most itt a lehetőség ezen a nyáron mindenki meglelheti, és cserébe valóban nem vár sokat ezúttal az univerzum. Az univerzum most Fortuna szerencse kosarát zúdítja mindazokra akik szeretnék meglelni ezt az utat és ezúttal segítő kezet nyújtva, gyengéden oda is vezeti őket.  Azok aki ezt most nem érzik még vagy éppen egy nagy harc közepén vannak, az Univerzum és a csillagok mindössze azt üzenik: most csak az Egóddal harcolsz. Tedd félre, csak egy pillanatra és megmutatom az utat…

Ebben a 4 hónapban életre szóló kapcsolatok születhetnek és most nagyobb bátorságot, elhatározást meríthetnek az eljegyzést, esküvőt tervezők. Mindenki ügyeljen a párkapcsolatára, mert a kapcsolatok szintet váltanak, minőségükben és fizikai valójukban is. Ez történhet felfelé emelkedéssel vagy visszaesés formájában is, de mindenképpen készüljünk fel erre a szintváltásra, mert a kapcsolatok döntő többségét ez komolyan érinteni fogja.

Ne hagyd ki ezt a nagyszerű a lehetőséget, hogy kapcsolatod abba az irányban váltson szintet amerre szeretnéd!

 

 

A Vénusz június 5-én lépett az Oroszlán jelébe, július végén 12 napos villámlátogatást tesz a puritán Szűz háza táján, hogy aztán augusztus 1-től október 8-ig újra az életművész tüzes jegy vendégszeretetét élvezze. Energiáit a tüzes (Kos, Oroszlán, Nyilas – típusok) és levegős jegyek (Ikrek, Mérleg, Vízöntő képviselői) képesek a legoptimálisabban kihasználni, a földes Bikák, Szüzek Bakok és a vizes Rákok, Skorpiók, Halak nehezebben kezelik ezeket. Persze, az időszak valamennyi típus számára tartogathat kellemes meglepetéseket és hullám völgyeket is.

Az Oroszlán jegyét a Nap uralja, ezért épp olyan életteli és sugárzó, mint bolygórendszerünk központja. A férfias fix jegyet a tűz elem energiája hatja át, ezért a női bolygó is aktívabbá, válik benne. Az extrovertált és társaságkedvelő Oroszlán Vénusz a külvilág pozitív visszajelzéseiből meríti önbizalmát, így hatása alatt mindannyian jobban sóvárgunk a sikerre és elismerésre, mint általában.

 

A dicséretek, az elismerés, a szenvedélyes érzelemnyilvánítások ebben az időszakban nélkülözhetetlenek önbecsülésünkhöz. A szokásosnál nagyobb igényünk van a romantikára (nem baj, ha drámai elemekkel fűszerezve), szórakozásra, nyilvános tevékenységekre, kreatív önkifejezésre. Ez persze mindenkinél más és más módon nyilvánul meg, az Oroszlánnak, akárcsak az Állatöv valamennyi archetípusának, van egy világos és egy sötét arculata.

 

A Szűzben , ahol az asztrológiai hagyományok szerint esésben van, a Vénusz már szőrszálhasogatóbbá és kritikusabbá válik, egyszersmind azonban képes lesz az árnyalatok finom megkülönböztetésére is, aminek meglehetnek a maga előnyei.

Ezen időszak során, jó esetben kapcsolataink, társasági életünk, hobbiink, alkotó -és művészi tevékenységek révén, szórakozás, a bennünk élő gyermek táplálása, belső tüzünknek megfelelő kifejeződési formákat találva mélyíthetjük önismeretünket és visszaállíthatjuk önbecsülésünket, szívünk igazságainak megfelelően alakítjuk át életünket.

Kevésbé szerencsés, ha mások színjátékának statisztájává válunk, felesleges érzelmi tűzijátékokkal aprózzuk el kreatív energiáinkat (az Oroszlán túl is dramatizálhatja a dolgokat és rögeszmésen egocentrikussá is válhat),eltapsoljuk tartalékainkat.

 

Források: www.selinanut.hu , www.asztropressz.wordpress.com

1-beavat-001

You may also like...