Veszélyes férfit szeretni – A rosszfiúság lélektana

Miért a horror? Miért az extrém sport? Miért a hullámvasút, és miért nem idegnyugtató sétahajókázás csöndes vizeken? Miért a rosszfiú? Miért nem a cseppet sem harsány, decens modorú, tiszta körmű, tisztelettudó, disznó vicceket tudatosan kerülő, soha nem elkéső, apró ajándékokkal évek óta kedveskedő jófiú a szomszéd íróasztalnál?

A rosszfiú seggfej. Fel is lélegzünk, ahogyan kimondjuk ezt mi nők, fellélegzünk, mintha frissítő légzőgyakorlatot végeznénk. Mintha szennyezett, ártó levegőt bocsátanánk ki a tüdőnkön. A rosszfiúval csak a baj van. Szenvedés van, folytonos bizonytalanságérzet, kiszámíthatatlan mindennapok, érzelmi diszkomfortérzet, érzelmi hullámvasút. A hullámvasút komoly, pezsdítő adrenalinlöketet ad, a rosszfiú a hullámvasúton felcammog velünk a mennyekbe, ott izmos bicepszének egyetlen mozdulatával lehozza nekünk azt a fénylő csillagot, melyre zavarunkban hirtelen rábökünk. Dédelgetjük a csillagot, romantikázunk, védelmező karjaiba bújunk riadtan, ha közelít egy meteorit. Aztán zuhanunk. Lepottyant minket a mennyből a pokol kénköves lángcsóvái közé, jól megütjük a fenekünket, ráadásképp meg is perzselődünk. Kikecmergünk onnan, leporoljuk a szoknyánkat, jó esetben a koronánkat is visszaigazítjuk a helyére. A rosszfiúnak hűlt helye, mintha mesében lennénk, köd előtte, köd utána. A rosszfiú két-három hétig tartó kommunikációs zárlat után talán újra felbukkan. Ilyenkor virágot hoz, és bocsánatot kér. Soha előtte nem hozott virágot. Csibészes mosollyal, szemébe hulló hajtinccsel, látszólag zaklatottan támasztja az ajtófélfát, de hogy hol volt fellelhetősége az elmúlt hetekben, arról szigorú titoktartási nyilatkozatot írattatott alá önmagával. Soha nem is fog róla beszélni.11880888_829430457165045_386864920_n

sel-fastfurious-franchise-650

A rosszfiú kihasznál, manipulál, hazudik, játszik, érzelmileg zárt, elérhetetlen. A komoly témákat elvicceli, súlyosan kötelékfóbiás. Megcsal, megaláz, bántalmaz, veszélybe sodor, kifoszt érzelmileg és anyagilag, fájdalmat okoz, és folytonos bizonytalanságérzésbe sodor. Érzelmi ridegtartásban tart maga mellett. A rosszfiú nős, de a farka folyamatosan önálló, teljes értékű életet él, szeparáltan a feleségétől. A rosszfiú mellett hosszú távon önbizalmad, önbecsülésed csorbul, kevésnek érzed magad. Akkor mégis, miért kell a veszélyes férfi? A rosszfiú domináns hímegyed, harsány alfahím, egy kábító tesztoszteronbomba. Ahol megjelenik, a nők máris hajfürtjeiket tekergetik, mi ez, ha nem szexuális táncra hívó testbeszéd? Ha a rosszfiú minket választ, az hatalmas önbizalomlöketet ad. A rosszfiúkhoz való állandó vonzódás női önértékelési problémákra is visszavezethető. Csak akkor érezzük, hogy igazán jónők vagyunk, ha az alfahímek alfája mellett lépdelünk, üzenve a nagyvilágnak, ő minket választott a sok tincstegergető didkókirálynő közül. Lobog a hajunk a cabrioban, a rosszfiú készségesen fizet a luxus szépségszalonban, de este, amikor lemegy a nap és senki nem látja, durva lesz, a szitok úgy zúdul ki a száján, mint a szennyvíz, és kegyetlenül ütlegel a tenyere élével.

11930708_829430380498386_1806079198_n

A rosszfiú dominanciát, magabiztosságot és agressziót sugároz. Termékeny korban lévő nők a párválasztás során különösen az ilyen férfiakat helyezik előtérbe, mert azt a férfit keressük, aki gyermekünk apja lehetne. A veszélyes férfiból árad a nyers férfiasság, ezt üzenve a termékeny korban lévő nőtársadalomnak, erős vagyok, tehát erős, életrevaló utódot nemzek. Mellékesen megjegyezve, a rosszfiú menekül az apaság felelőssége alól, ehhez ugyanis meg kellene hoznia az elköteleződés döntését valakivel. Egyes nők a rosszfiúval szerzett negatív tapasztalat után messziről elkerülik e kalandorokat. De vannak, akiket függővé tesz az érzelmi hullámvasút, vágyják az adrenalint, akár az extrém sportot gyakorta űzők, mert ott egyaránt lehetnek keserves, szenvedésekkel tele mélységek, de emellett a csillagokat lehozó magasságok gyönyöre is.

Mindamellett, hálásak lehetünk az összes rosszfiúnak, akikbe életünk során belebotlunk. Mert gondos, szakértő munkával kikövezik nekünk az utat a jófiú felé. Kinél később, kinél hamarabb jön el az a pillanat, hogy végre behajtani tilos táblát mutatunk a nős férfinak, a bántalmazónak, a kötelékfóbiásnak, a narcisztikusnak, a köddé válóknak, a különféle függőségekben szenvedőknek, vagy a csak úgy simán seggfejeknek, és a domináns afahímek alfájának.

Tökéletesen megelégszünk a születésnapunkat észben tartó, gondoskodó, védelmező, dominanciáját nem harsányan közvetítő rendes fiúval. A hullámvasúton már hányingerünk van, és nincs kedvünk oroszlánt szelídíteni, belefáradtunk. Eleinte pislogva csodálkozunk a furcsa idegenre, aki telefonál, amikor megígéri, valóban ott van, ahol mondja, nem mondja le a randikat az utolsó pillanatban, figyel ránk, meghallgat, és hozzá fordulhatunk a bajban. Nincs nyers, durva férfierő, csak erőt, magabiztosságot és őszinte szerelmet sugárzó jó Ember.

 

írta: Király Eszter, Style.hu

You may also like...