free amp template

Lélekpillanatok

Mobirise

Mobirise

Miért „fotóterápia”?


Biztos találkoztál már életed során a „művészetterápiával”. Ez egy olyan alkotótér, ahol a képzett vezető segítségével egy csodás, kreatív alkotást hozol létre, legyen az ékszer, festmény vagy szobor… Ez a pár órás kikapcsolódás annyira leköti a figyelmedet, hogy a mindennapi gondjaidat el tudod engedni, ezzel helyet adva a lelki feltöltődésnek. 
Hasonlóan látom ezt a fotózás esetében is.
Nem egyszerű a mai, rohanó és feszültségekkel teli világban élni és megtartani életünk egyensúlyát.
Rengeteg Nőt ér bántalmazás. Nem csak fizikailag, de lelkileg is, ami nagyon mélyen fejti ki káros hatásait.
Ilyen sérülések például a „nem vagyok elég jó” vagy a „nem vagyok elég okos, elég szép… nem vagyok ilyen-olyan”.
Minden korcsoportban megfigyelhetők azok a minták és tapasztalások, amelyek még inkább erősítik azokat a negatív érzéseinket, amelyek akadályozzák saját magunk elfogadását, tiszteletét, szeretetét és azt a törődést, amit minden Nőnek meg kellene adnia saját testének és lelkének.
Ott vannak például a fiatal lányok, akik épp csak kezdenek ismerkedni a testükkel. Ez nem tetszik, az nem tetszik magukon. Kezdődik a randik és az első szerelmek időszaka, majd eljönnek a szakítások, és ezzel együtt kialakulnak az ítélkezések saját magukkal kapcsolatban. Például a „Nem vagyok szerethető”.
Ott vannak az édesanyák, akiknek szinte semmi idejük sincs saját magukra, a töltődésükre, az énidőre, ahol saját maguk szeretetével és kényeztetésével törődhetnének.
Ott vannak a szinglik, akik úgy érezhetik, hogy valami baj van velük, mert senkinek sem kellenek.
És még hosszasan sorolhatnám azokat a példákat, ahol önnön szépségünket, jóságunkat, szerethetőségünket kérdőjelezzük meg.
De nem kell, hogy így legyen. Életed során, légy bármelyik szakaszában is, folyamatosan tapasztalsz. Jót és rosszat is. Azért jöttél a Földre, hogy fejlődj ezen tapasztalások révén, és végül eljuss valódi Önmagadhoz.
Ahhoz a Nőhöz, aki szereti és elfogadja magát úgy, ahogy van. Mind a csodálatos lelkét, mind azt a gyönyörű testet, ami most a lelkének otthona. Ez a megtapasztalások célja. Kibékülni önmagunkkal, és önbizalommal telve, hinni saját magunkban.
És amikor eljön ez a pillanat, amikor meglátod és megérzed önmagad fényét, akkor a világ is megváltozik körülötted, és egy sokkal boldogabb élet vár.
Hidd el! Én már tapasztaltam!
Annyival tudlak támogatni az első lépések megtételében önmagad felé, hogy megmutatom neked, milyen szép is vagy valójában. És ez egy hatalmas lépés. Meglátni magadban, talán életedben először, a szépséget.
Ezért hívom fotóterápiának ezt a fotózást, mert nem csak arról szól, hogy megörökítünk pár pillanatot életed egy bizonyos szakaszáról, hanem egy sokkal mélyebb, gyógyító út kezdetét, melynek során lehullhat minden olyan téves címke, amit utad során magadra akasztottál önmagaddal kapcsolatban.
Tudom, hogy az első lépés a legnehezebb. Félelmetes kilépni az eddig valósnak vélt elképzelésekből. Bármennyire is rosszak legyenek, azt legalább már ismered és megszoktad.
De hidd el, észrevenni saját szépségedet az egyik legmeghatározóbb pillanat lehet életed során. Egy mindent megváltoztató pillanat.
Én melletted leszek és támogatlak, hogy sikerüljön ezt a félelmet letenni, és abban is, hogy megnyílj magad felé.
Legyen ez a fotózás egy maradandó, örömteli élmény számodra!
Várlak sok szeretettel!